dzięki (w drodze do mnie jest Osram Powertronic PTi 35W, a pewnie w przyszłości do lampki większej mocy wybiorę tridonica). Wypróbuję i dam znać.pietros pisze:Nie wiem jak jest w stateczniku który posiadasz, ale na tridonicu 35/70W rozgrzana lampa mruga bardzo szybko około 10 razy i dalej statecznik zaprzestaje próby uruchomienia. Nie sądzę aby miało to jakiś bardzo destrukcyjny wpływ na lampę.
Pierwszy metahalogen
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Nad biurkiem mam 2x 70W. Jedna 942 i druga prawdopodobnie 830 (dostałem dwie wraz z oprawą). 4200K zdecydowanie bardziej mi podchodzi. Nie dość, że lepsze odwzorowanie kolorów (nie ma żółtego odcienia), to jeszcze mam wrażenie, że świeci jaśniej. Oprawę mam z reflektorem bez mlecznej szybki.
Na suficie za to druga 830@70W pod mleczną oprawą i z odbiciem bezpośrednim o sufit, ale na pokój (3,2x2,5m) jest tak akuratnie - nie za jasno. Czasem muszę włączyć inne jak chcę mieć bardzo jasno.
Na suficie za to druga 830@70W pod mleczną oprawą i z odbiciem bezpośrednim o sufit, ale na pokój (3,2x2,5m) jest tak akuratnie - nie za jasno. Czasem muszę włączyć inne jak chcę mieć bardzo jasno.
"In the brave new world of the year 2000, a kiss can still break your heart." - Program from Cirque du Soleil's Alegría
Nad tymi gwiazdami jest wszechświat szybujących potworów! Wiedziałaś?
Nad tymi gwiazdami jest wszechświat szybujących potworów! Wiedziałaś?
Dziś zakupy dotarły. Świeci milutko, żonie się podoba. Ponowne odpalenie gorącego palnika dało tylko fioletową "iskierkę" przez moment i nie zaświeciło.ptja pisze:dzięki (w drodze do mnie jest Osram Powertronic PTi 35W, a pewnie w przyszłości do lampki większej mocy wybiorę tridonica). Wypróbuję i dam znać.pietros pisze:Nie wiem jak jest w stateczniku który posiadasz, ale na tridonicu 35/70W rozgrzana lampa mruga bardzo szybko około 10 razy i dalej statecznik zaprzestaje próby uruchomienia. Nie sądzę aby miało to jakiś bardzo destrukcyjny wpływ na lampę.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Dopiero dziś zabrałem się za odpalenie. Barwa faktycznie ciepła, temperatura podobna do Philipsa 930, którego miałem. Niestety kolory gorsze, mniej białe, bardziej żółta w porównaniu do wspomnianej 930. Tak, że ja do pokoju zakupię nową 930, a ta używana WDL zostanie albo jaka zapasowa, albo gdzieś do garażu.ptja pisze:pewnie, że chcę. Z googlania wynika, że Ra jest 85, a WDL to pewnie "warm daylight", czyli 3000K - zatem palnik jest pewnie typu 830.marmez pisze:/.../Też zamówiłem tę oprawkę z tą lampą z tajemniczą barwą WDL Później będę mógł Ci napisać, co sądzę o jej barwie w porównaniu z posiadanymi 930 (jeśli chcesz). /.../
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255