Wideorejestratory z chin - warto?
Poprosimy przykładowe nagrania w dzień i w nocy.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Cześć,
Korzystam z Mobiusa, po ostatniej aktualizacji softu możliwe jest nagrywanie w MOV, AVI, MPG. Do edytowania filmów używam GoproStudio 2, ale program ten nie chce wczytać plików otrzymanych z MObiusa.
W jaki sposób przekonwertować pliki z Mobiusa bez utraty jakości, żeby można było je wczytać do GPStudio?
Korzystam z Mobiusa, po ostatniej aktualizacji softu możliwe jest nagrywanie w MOV, AVI, MPG. Do edytowania filmów używam GoproStudio 2, ale program ten nie chce wczytać plików otrzymanych z MObiusa.
W jaki sposób przekonwertować pliki z Mobiusa bez utraty jakości, żeby można było je wczytać do GPStudio?
A jakie pliki nagrywa Mobius?Uka pisze:W jaki sposób przekonwertować pliki z Mobiusa bez utraty jakości, żeby można było je wczytać do GPStudio?
Kontener, kodek itd.
Najlepiej daj odczyt z >> MediaInfo<<
oraz dokładniej jakie pliki wczytuje GPStudio zwłaszcza jakie mpeg - z jakimi kodekami.
Milion lat temu miałem pewną aplikację z pewnej firmy robiącej cyfrówki itp. Program wczytywał pliki tylko z tego modelu aparatu, mimo że kodeki innych filmów były takie same. Aparat dopisywał dodatkowo jakieś dane w pliku, tak aby program je rozpoznawał. Męczyłem ten defekt długi czas ale nic z tego nie wyszło. Być może w gopro jest to samo.
ILPT
Uka pisze:Do edytowania filmów używam GoproStudio 2, ale program ten nie chce wczytać plików otrzymanych z MObiusa.
To po odczycie MediaInfo widać na pierwszym screenie, ale Ty pisałeś o wczytaniu do GPStudio plików z mobiusa, bo rozumiem, że po obróbce w GPStudio jest problem z plikami ze względu na ten kodek CineForm.Uka pisze:AVI i MOV po konwersji GPstudio celem montażu mają kodek Cineform i dlatego nie można wczyta plików z innych źródeł.
Surowe pliki z Mobiusa powinny się wczytać, a jak nie to tylko do konwersji ( ewentualnie tylko podstawowe przycięcie) polecam darmowe >> XmediaRecode<<
Pierwsze testy RX300 za mną. Na plus nagrywanie w nocy jak i w ciągu dnia. O dziwo działa z kartą SD marki Lyna klasy 4 bez problemy w FHD.
Wady - przyssawka - jak dla mnie tandetne pokrętełko zamiast dźwigni jak to bywa w przyssawkach stało się problemem - nie można było w ogóle zatrzasnąć zamka przyssawki i efekt taki że kamera raz mi odpadła. Musiałem rozebrać mocowanie, lekko uszkadzając pokrętło i zjechać zatrzaski wewnątrz. Od tego momentu całość działa jak trzeba.
Jak by ktoś miał serwer z 230 MB to wrzucę na serwer film nagrany dziś w pochmurny dzień z deszczem.
Wady - przyssawka - jak dla mnie tandetne pokrętełko zamiast dźwigni jak to bywa w przyssawkach stało się problemem - nie można było w ogóle zatrzasnąć zamka przyssawki i efekt taki że kamera raz mi odpadła. Musiałem rozebrać mocowanie, lekko uszkadzając pokrętło i zjechać zatrzaski wewnątrz. Od tego momentu całość działa jak trzeba.
Jak by ktoś miał serwer z 230 MB to wrzucę na serwer film nagrany dziś w pochmurny dzień z deszczem.
ILPT
Na Vimeo nie tak niszczącej kompresji jak na yt i filmiki są zbliżone do oryginału.
Przykład vimeo vs. yt
Przykład vimeo vs. yt
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC