Składanie latarki.

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
xmatthew

Składanie latarki.

Post autor: xmatthew »

Witam wszystkich forumowiczów. :)
Zamierzam sobie kupić latarkę, i tak sobie pomyślałem że dobrym pomysłem byłoby złożenie jej sobie samemu. Chciałbym się dowiedzieć co będę do tego potrzebował.
Zakupy będę robił w FastTech, jak na razie upatrzyłem sobie:
Convoy S2 DIY EDC LED Flashlight Host,
Cree XM-L2 U2-4C 1100LM 4300-4500K LED Emitter on 16mm Base Board,
8* AMC7135 2-Group 2~5 Modes LED Flashlight Driver (Nanjg 105c).
Czy będę potrzebował czegoś jeszcze? Jeżeli chodzi o dostęp do tokarki to jest bez żadnego problemu, pastę termoprzewodzącą kupię na miejscu w jakimś komputerowym, bądź przylutuję diodę na stałe. Akumulatorki zamówię z forumowego sklepiku.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Latarka jak najbardziej. Niestety dioda jest na dość podłym podłożu, i nie da się go przylutować do piguły. Jeśli chodzi o tą część to lepiej kupić od naszych kolegów mających w dyspozycji wysokiej jakości miedziane podłoża.
Driver może być, jednak przy 8xAMC zalecał bym jednak kontrolę temperatury, a to zapewniają tylko modowane driverki. Jeśli jednak kupisz wersję 2,1A, to będzie niewiele mniej światła, a bezpieczniej.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

W tym sklepie są diody na miedzianych podłożach: http://intl-outdoor.com/led-c-107.html Oczywiście od kogoś z forum też możesz kupić.

Moja rada jest taka abyś uważał przy lutowaniu przewodów do samej diody. Jak dasz za dużo cyny i będzie odstawać to może dotykać reflektora i robić zwarcie.
xmatthew

To może wszystko kupię u chłopaków z forum? Wyjdzie chyba dużo szybciej. :) Orientujecie się może kto sprzedaje dobre diody i sterowniki? Bo o hostach mogę chyba zapomnieć..?
PawelG.

Post autor: PawelG. »

W Banggood hosta masz o 0,05$ dolara taniej (po wpisaniu kodu BLF), ale za to możesz zapłacić w złotówkach.
Jest brany pod uwagę średni kurs, więc przewalutowanie tak naprawdę nic Cię nie kosztuje.
Pamiętaj, żeby wziąć przesyłkę rejestrowaną, kosztuje to dodatkowo 4,18 zł.
http://www.banggood.com/Convoy-S2-Hard- ... 35467.html
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
xmatthew

Okej, jednak po ogarnięciu tego wszystkiego stwierdziłem że zwyczajnie zamówię latarkę od Pana Darka. Już nawet wysłałem PW. Chyba nie dałbym rady za to porządnie się zabrać, może następną latarką się pobawię. Przepraszam za zamieszanie i pozdrawiam. Temat do zamknięcia.
ODPOWIEDZ