Witam wszystkich forumowiczów.
Zamierzam sobie kupić latarkę, i tak sobie pomyślałem że dobrym pomysłem byłoby złożenie jej sobie samemu. Chciałbym się dowiedzieć co będę do tego potrzebował.
Zakupy będę robił w FastTech, jak na razie upatrzyłem sobie:
Convoy S2 DIY EDC LED Flashlight Host,
Cree XM-L2 U2-4C 1100LM 4300-4500K LED Emitter on 16mm Base Board,
8* AMC7135 2-Group 2~5 Modes LED Flashlight Driver (Nanjg 105c).
Czy będę potrzebował czegoś jeszcze? Jeżeli chodzi o dostęp do tokarki to jest bez żadnego problemu, pastę termoprzewodzącą kupię na miejscu w jakimś komputerowym, bądź przylutuję diodę na stałe. Akumulatorki zamówię z forumowego sklepiku.
Pozdrawiam.
Składanie latarki.
Witam
Latarka jak najbardziej. Niestety dioda jest na dość podłym podłożu, i nie da się go przylutować do piguły. Jeśli chodzi o tą część to lepiej kupić od naszych kolegów mających w dyspozycji wysokiej jakości miedziane podłoża.
Driver może być, jednak przy 8xAMC zalecał bym jednak kontrolę temperatury, a to zapewniają tylko modowane driverki. Jeśli jednak kupisz wersję 2,1A, to będzie niewiele mniej światła, a bezpieczniej.
Pozdrawiam
Latarka jak najbardziej. Niestety dioda jest na dość podłym podłożu, i nie da się go przylutować do piguły. Jeśli chodzi o tą część to lepiej kupić od naszych kolegów mających w dyspozycji wysokiej jakości miedziane podłoża.
Driver może być, jednak przy 8xAMC zalecał bym jednak kontrolę temperatury, a to zapewniają tylko modowane driverki. Jeśli jednak kupisz wersję 2,1A, to będzie niewiele mniej światła, a bezpieczniej.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
W tym sklepie są diody na miedzianych podłożach: http://intl-outdoor.com/led-c-107.html Oczywiście od kogoś z forum też możesz kupić.
Moja rada jest taka abyś uważał przy lutowaniu przewodów do samej diody. Jak dasz za dużo cyny i będzie odstawać to może dotykać reflektora i robić zwarcie.
Moja rada jest taka abyś uważał przy lutowaniu przewodów do samej diody. Jak dasz za dużo cyny i będzie odstawać to może dotykać reflektora i robić zwarcie.
W Banggood hosta masz o 0,05$ dolara taniej (po wpisaniu kodu BLF), ale za to możesz zapłacić w złotówkach.
Jest brany pod uwagę średni kurs, więc przewalutowanie tak naprawdę nic Cię nie kosztuje.
Pamiętaj, żeby wziąć przesyłkę rejestrowaną, kosztuje to dodatkowo 4,18 zł.
http://www.banggood.com/Convoy-S2-Hard- ... 35467.html
Jest brany pod uwagę średni kurs, więc przewalutowanie tak naprawdę nic Cię nie kosztuje.
Pamiętaj, żeby wziąć przesyłkę rejestrowaną, kosztuje to dodatkowo 4,18 zł.
http://www.banggood.com/Convoy-S2-Hard- ... 35467.html
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne