Witam.
Niedawno zakupiłem sobie ładowarkę do akusów Samsunga 2600.
Naładowałem nią może ze 3-4 razy aku i teraz coś dziwnego się z nią stało.
Nie chce ładować. Wkładając aku płytka w środku dość mocno się grzeje, niebieska dioda która świeciła się kiedy bateria była w środku- już się nie świeci (czasami mrugnie przy wkładaniu aku ale światełkiem ledwo zauważalnym) a poza tym po podłączeniu do telefonu już go nie ładuje.
Inna kwestia że w międzyczasie dodałem do niej miernik z włącznikiem 1S-6S. Nie wiem czy to jej mogło zaszkodzić ale dziwnym zbiegiem okoliczności niedługo po tym przestała działać.
(włącznik dolutowałem do + i - więc bez większych ingerencji.)
Może ktoś się spotkał z czymś takim i wie jak to rozwiązać?
Ewentualnie może ktoś się orientuje jak sprawuje się ta ładowarka Soshine E4? http://www.aliexpress.com/item/Soshine- ... 63230.html
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Uszkodzona Miller ML-102 v7.0
Dziwne że jeszcze się pytasz co jest nie takdash4 pisze:Inna kwestia że w międzyczasie dodałem do niej miernik z włącznikiem 1S-6S. Nie wiem czy to jej mogło zaszkodzić ale dziwnym zbiegiem okoliczności niedługo po tym przestała działać.
dash4 pisze:(włącznik dolutowałem do + i - więc bez większych ingerencji.)
No dobra- wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują, ale może ktoś mógłby rzucić światło co mogło pójść nie tak, oraz ewentualnie jak to sprawdzić.
Podłaczenie miernika było dość proste- tak jak mówiłem- wystarczyło podłączyć do + i - w baterii- wszystko.
Nie jestem obcykany w "tych sprawach" ale dolutować dwa przewody w dwa określone miejsca umiem:P
Podłaczenie miernika było dość proste- tak jak mówiłem- wystarczyło podłączyć do + i - w baterii- wszystko.
Nie jestem obcykany w "tych sprawach" ale dolutować dwa przewody w dwa określone miejsca umiem:P
Nie wiem czy o to chodziło i czy będzie widać, ale wygląda to tak:
Od spodu puściłem dwa przewody (do plusa i minusa) które podłaczyłem do miernika.
To była cała moja ingerencja.
Teraz ładowarka nie ładuje i grzeje się.
Nie widać żeby któryś element się spalił czy coś...aczkolwiek moja wiedza nt. tego jak wygląda salony element jest nie wielka
PS: a co z tą Soshine e4 - bo gdyby nie udało się uratować tego millera, to najbardziej wizualnie podchodzi mi właśnie ta.
[ Dodano: 19 Sierpień 2014, 13:53 ]
No i jak- nikt nie orientuje się co może się dziać z Millerem?
Do wywalenia czy uratowania - preferowałbym drugą opcję.
Od spodu puściłem dwa przewody (do plusa i minusa) które podłaczyłem do miernika.
To była cała moja ingerencja.
Teraz ładowarka nie ładuje i grzeje się.
Nie widać żeby któryś element się spalił czy coś...aczkolwiek moja wiedza nt. tego jak wygląda salony element jest nie wielka
PS: a co z tą Soshine e4 - bo gdyby nie udało się uratować tego millera, to najbardziej wizualnie podchodzi mi właśnie ta.
[ Dodano: 19 Sierpień 2014, 13:53 ]
No i jak- nikt nie orientuje się co może się dziać z Millerem?
Do wywalenia czy uratowania - preferowałbym drugą opcję.