Już same parametry pojemności tych ogniw UltraFire podane przez sprzedawcę na tej aukcji z tym TK35 5200mAh powinny zapalić czerwoną lampkę co do ich jakości, bo najpojemniejsze obecnie dostępne na rynku ogniwa NCR18650 Panasonicka mają "tylko" 3350mAh i te ogniwa są godne polecenia, a wspomniane UF to jak napisał kolega wcześniej szmelc, ale możesz też kupić bardzo przyzwoite ogniwa z demontażu oferowane przez kolegów na naszym bazarku, wtedy starczy budżety na sporo większą ilość niż tylko dwie sztuki, swego czasu kupiłem z osiem Samsungów od kolegi woytazo chyba po 5zł sztuka i jestem z nich zadowolony.
TK35 to udana latarka, jak na zasilanie 2x18650 całkiem kompaktowych rozmiarów, wąska głowica z głębokim reflektorem i ogniwa umieszczone obok siebie sprawiają, że TK35 da się nosić w kieszeni kurtki, szczególnie jesienno-zimowej.
TK35 będzie też latarką uniwersalną bo świeci całkiem daleko, a za razem dosyć szeroko, taki trochę kompromis.
S1100 i S2200 to świetny sprzęt, będą od TK35 oczywiście mocniejsze i poświecą dalej, ale to już spore klocki.
___
Potrzebuję porady w wyborze nowej latarki
TK35 z aukcji to starsza wersja z diodą XM-L zamiast XM-L2 (900lm, lepszy zasięg), akumulatory oszukane o realnej pojemności w granicach 800-1200mAh i bliżej nieznaną ładowarką. Tutaj masz nowszą wersję:
http://www.mhunt.pl/latarka-fenix-tk35- ... rka-gratis
A mhunt raczej tak oszukanego szajsu nie sprzedaje, więc aku mogą chwilę posłużyć. Możesz ich zapytać co dokładają, chętnie podpowiemy ile to warte.
http://www.mhunt.pl/latarka-fenix-tk35- ... rka-gratis
A mhunt raczej tak oszukanego szajsu nie sprzedaje, więc aku mogą chwilę posłużyć. Możesz ich zapytać co dokładają, chętnie podpowiemy ile to warte.
Winiar, jeśli szukasz latarki w słusznych gabarytach i bardzo długim czasie pracy to być może miałbym coś dla Ciebie Mam nówkę moda Convoy L5 na diodzie MT-G2 5000K (emiter wlutowany w pigułę na podłożu Noctigon, 3A w emiter dla trybu 100% czyli jakieś 1850lm dla binu P przy 85st. C) i zmodyfikowanym sterowniku LD-2C. W Komplecie 2szt. nowych ogniw ICR26650 4500mAh oraz ładowarka do nich.
Sometimes darkness can show you the light
Sklep mhunt odpisał
"Do TK35 dokładamy gratis najzwyklejsze akumulatory Trustfire o pojemności 2000mAh
i podstawową ładowarkę dwukanałową Digital 2 x 18650
jeśli chce Pan dobrać sobie coś z wyższej półki to samą latarkę TK35 mogę zaproponować w cenie 370zł,
wtedy może Pan dokupić np. akumulatory Panasonica i ładowarkę lepszej klasy np. Nitecore I2" Co o tym sądzicie?
Bocian, Chciałbym dowiedzieć się więcej na temat tej latarki. Co znaczy długi czas pracy? Czas pracy waga. Oraz przede wszystkim cena . Chociaż nie ukrywam że do TK35 jestem przekonany i trudno będzie mnie przekonać do czegoś innego
"Do TK35 dokładamy gratis najzwyklejsze akumulatory Trustfire o pojemności 2000mAh
i podstawową ładowarkę dwukanałową Digital 2 x 18650
jeśli chce Pan dobrać sobie coś z wyższej półki to samą latarkę TK35 mogę zaproponować w cenie 370zł,
wtedy może Pan dokupić np. akumulatory Panasonica i ładowarkę lepszej klasy np. Nitecore I2" Co o tym sądzicie?
Bocian, Chciałbym dowiedzieć się więcej na temat tej latarki. Co znaczy długi czas pracy? Czas pracy waga. Oraz przede wszystkim cena . Chociaż nie ukrywam że do TK35 jestem przekonany i trudno będzie mnie przekonać do czegoś innego