Potrzebuję porady w wyborze nowej latarki

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Vigo

Post autor: Vigo »

Już same parametry pojemności tych ogniw UltraFire podane przez sprzedawcę na tej aukcji z tym TK35 5200mAh powinny zapalić czerwoną lampkę co do ich jakości, bo najpojemniejsze obecnie dostępne na rynku ogniwa NCR18650 Panasonicka mają "tylko" 3350mAh i te ogniwa są godne polecenia, a wspomniane UF to jak napisał kolega wcześniej szmelc, ale możesz też kupić bardzo przyzwoite ogniwa z demontażu oferowane przez kolegów na naszym bazarku, wtedy starczy budżety na sporo większą ilość niż tylko dwie sztuki, swego czasu kupiłem z osiem Samsungów od kolegi woytazo chyba po 5zł sztuka i jestem z nich zadowolony.

TK35 to udana latarka, jak na zasilanie 2x18650 całkiem kompaktowych rozmiarów, wąska głowica z głębokim reflektorem i ogniwa umieszczone obok siebie sprawiają, że TK35 da się nosić w kieszeni kurtki, szczególnie jesienno-zimowej.
TK35 będzie też latarką uniwersalną bo świeci całkiem daleko, a za razem dosyć szeroko, taki trochę kompromis.
S1100 i S2200 to świetny sprzęt, będą od TK35 oczywiście mocniejsze i poświecą dalej, ale to już spore klocki.

___
Awatar użytkownika
phantom

Post autor: phantom »

TK35 z aukcji to starsza wersja z diodą XM-L zamiast XM-L2 (900lm, lepszy zasięg), akumulatory oszukane o realnej pojemności w granicach 800-1200mAh i bliżej nieznaną ładowarką. Tutaj masz nowszą wersję:

http://www.mhunt.pl/latarka-fenix-tk35- ... rka-gratis

A mhunt raczej tak oszukanego szajsu nie sprzedaje, więc aku mogą chwilę posłużyć. Możesz ich zapytać co dokładają, chętnie podpowiemy ile to warte.
Winiar

Post autor: Winiar »

Dzięki za info o sklepiku już napisałem do jednego ze sprzedawców.

phantom, Właśnie wysłałem zapytanie do sklepu mhunt jak odpiszą to od razu powiem co mi napisali.

Już teraz bardzo dużo się dowiedziałem od was. Fajnie że tak szybko reagujecie :)
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Winiar, jeśli szukasz latarki w słusznych gabarytach i bardzo długim czasie pracy to być może miałbym coś dla Ciebie :twisted: Mam nówkę moda Convoy L5 na diodzie MT-G2 5000K (emiter wlutowany w pigułę na podłożu Noctigon, 3A w emiter dla trybu 100% czyli jakieś 1850lm dla binu P przy 85st. C) i zmodyfikowanym sterowniku LD-2C. W Komplecie 2szt. nowych ogniw ICR26650 4500mAh oraz ładowarka do nich.
Sometimes darkness can show you the light
Winiar

Post autor: Winiar »

Sklep mhunt odpisał
"Do TK35 dokładamy gratis najzwyklejsze akumulatory Trustfire o pojemności 2000mAh
i podstawową ładowarkę dwukanałową Digital 2 x 18650

jeśli chce Pan dobrać sobie coś z wyższej półki to samą latarkę TK35 mogę zaproponować w cenie 370zł,
wtedy może Pan dokupić np. akumulatory Panasonica i ładowarkę lepszej klasy np. Nitecore I2" Co o tym sądzicie?

Bocian, Chciałbym dowiedzieć się więcej na temat tej latarki. Co znaczy długi czas pracy? Czas pracy waga. Oraz przede wszystkim cena ;-). Chociaż nie ukrywam że do TK35 jestem przekonany i trudno będzie mnie przekonać do czegoś innego :)
Awatar użytkownika
phantom

Post autor: phantom »

Całkiem przyzwoita propozycja.

Convoy L5 to spora latarka, ale w wersji na dwa aku to już długa maczuga. Z MT-G2 przy 3A światła dużo, ale skupienie i zasięg przeciętne.
ODPOWIEDZ