Latarka taktyczna do 500zł

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Pietras

Latarka taktyczna do 500zł

Post autor: Pietras »

Witam,

Poszukuje dobrej latarki taktycznej na broń.

Wcześniej miałem styczność z Ultrafire Wf-501B i Olight M20.

Po wstępnym przejrzeniu internetów nasuneły mi się dwie propozycje:

1) Eagletac G25C2 MKII XM-L U2
2) Olight M22 Warrior

Moglibyście doradzić co brać ? Ewentualnie coś innego do 500-600zł (już z ładowarką i aku).

Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Armytek Predator.
Pietras

Post autor: Pietras »

Jeszcze zapomniałem dodać - latarka oprócz tego że ma oczywiście świecić to podczas wejścia do budynków (cqb/cqc) oślepić drugą osobę. Dlatego też poszukuje raczej latarki z zimnym światłem.... choć mogę się mylić.

Predator też ciekawa propozycja i będę ją miał na uwadze.

Czy jakiś użytkownik lub osoba która miała styczność z G25 mogłaby trochę powiedzieć o plusach i minusach ?
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Zaraz może mnie ktoś zjedzie, ale może modowany Convoy M2 z forumowego sklepiku?
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Awatar użytkownika
Uka

Post autor: Uka »

M2 to raczej średni zasięg, a co za tym idzie spore rozproszenie. Predator będzie dobrym rozwiązaniem

Dawno temu napisałem:
Predator XP-g2 to dobre rozwiązanie, zmiana trybów po przez obrót głowicą. Znaczy to tyle, że sobie ustawisz 2 poziomy jasności i albo odkręcisz, albo dokręcisz. Zawsze to więcej niż jeden :D

Skupienie jest bardzo dobre, prawdziwa latarka taktyczna nie do zajechania. Zobacz co z nią robi Rumun:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lvA79TAMu6c[/youtube]
3run

Post autor: 3run »

Posiadam G25C2 MK II na neutralnej diodzie. Co mogę o niej powiedzieć?

Z minusów to w zasadzie tylko jedna rzecz, ale jeśli chodzi latarkę do broni to chyba można to pominąć. Mianowicie bardziej by mi odpowiadała fabryczna dupka umożliwiająca postawienie latarki w świeczkę + mały otwór w niej na linkę, coś jak Tail-Stand do (T100C2/T20C2).

Teraz plusy. Latarka jest świetna, neutralna barwa światła jest o wiele przyjemniejsza niż biała. Idealnie nadaje się w teren jak i do domu. Polecam opcjonalny dyfuzor.
Jeśli chodzi o oślepianie, to przy 389 lumenach latarka potrafi nieźle oślepić, nie mówiąc już o 856 lumenach. Tak więc przy takiej mocy barwa światła wielkiej różnicy raczej nie zrobi, natomiast neutralna dioda jest w moim odczuciu po prostu lepsza.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

3run pisze: Mianowicie bardziej by mi odpowiadała fabryczna dupka umożliwiająca postawienie latarki w świeczkę + mały otwór w niej na linkę, coś jak Tail-Stand do (T100C2/T20C2).
W latarkach taktycznych i na broń jest to zaletą. Latarkę łatwo można włączyć nawet w rękawiczkach.
Pawelxqx

Post autor: Pawelxqx »

Jeśli chodzi o maksymalny zasięg to najlepszym wyborem będzie chyba Armytek Predator.

Osobiście wziąłbym jeszcze pod uwagę latarki Nitecore P25 i Nitecore SRT7. Mają delikatnie mniejszą moc ale oferują za to inne ciekawe funkcje.
Awatar użytkownika
phantom

Post autor: phantom »

Ale jeśli aktywność 'Pietrasa' obejmuje wchodzenie do budynków to Predator jest najgorszym rozwiązaniem właśnie ze względu na bardzo silne skupienie oraz przede wszystkim - bardzo wąski promień wtórny (spill) który mocno ogranicza pole widzenia na mniejszych odległościach.
ODPOWIEDZ