DX - przesyłka cząstkowa
-
DX - przesyłka cząstkowa
Witam
Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów
16.12.2008 zakupiłem akuski 18650 oraz RCR123 (3V)
Dziś dotarla paczuszka - ale w srodku tylko 18650
Zaglądnąłem więc w Order tracking .... i pozostala część zamówienia
ma status pending (rozumiem ze oczekuje na realizacje)
Czy w takim wypadku mam cierpliwie czekac na druga paczuszke
/kiedys tam w przyszlosci/, czy powinienem podjąć jakieś kroki ?
w sumie kwota niewielka <7$ ale zawsze
Na dodatek cos im sie leciutko "porabało" ? z fotkami na stronce
zamowione RCR Soshine
Pozdrawiam
Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów
16.12.2008 zakupiłem akuski 18650 oraz RCR123 (3V)
Dziś dotarla paczuszka - ale w srodku tylko 18650
Zaglądnąłem więc w Order tracking .... i pozostala część zamówienia
ma status pending (rozumiem ze oczekuje na realizacje)
Czy w takim wypadku mam cierpliwie czekac na druga paczuszke
/kiedys tam w przyszlosci/, czy powinienem podjąć jakieś kroki ?
w sumie kwota niewielka <7$ ale zawsze
Na dodatek cos im sie leciutko "porabało" ? z fotkami na stronce
zamowione RCR Soshine
Pozdrawiam
Popieram opinie przedmówców - bez paniki, na 99,9% przyjdzie w kolejnej przesyłce W moim przypadku jakieś 75% zamówień (zawierających więcej niz 1 produkt) było porozbijanych na różne przesyłki, jak do tej pory wszystko poprzychodziło, czasem tydzień po pierwszej, częściej po miesiącu, a dziś właśnie doszły do mnie oringi zamówione w... październiku
Pozdr.
Pikom
Pikom
-
Niestety Dealextreme uczy cierpliwości .
Może w sumie to i dobrze ? Po pewnym czasie człowiek się przyzwyczaja, i jak na allegro ktoś mi wyśle towar z tygodniowym opóźnieniem to się dziwię że tak szybko towar doszedł .
Ja obecnie mam 4 zamówienia czekające na realizację - średnio jedno zamówienie mi rozbijają na 3 części to pewnie dostanę 12 paczek .
Ostatnio najdłużej czekałem chyba na włączniki - coś około 2 miesięcy (jeszcze nie doszły)
Może w sumie to i dobrze ? Po pewnym czasie człowiek się przyzwyczaja, i jak na allegro ktoś mi wyśle towar z tygodniowym opóźnieniem to się dziwię że tak szybko towar doszedł .
Ja obecnie mam 4 zamówienia czekające na realizację - średnio jedno zamówienie mi rozbijają na 3 części to pewnie dostanę 12 paczek .
Ostatnio najdłużej czekałem chyba na włączniki - coś około 2 miesięcy (jeszcze nie doszły)
Do tej pory nie ma raportow, ze wzieli pieniadze i nie wyslali. Placimy paypalem, forsa schodzi w czasie rzeczywistym z naszego konta i tu pojawia sie nasz element slabosci - jak zwykle przy przedplatach. Ale DX wysyla, chocby czesciowo, co zmniejsza nasze straty zwiazane z czekaniem.
Kai, na ten przyklad, slynie raczej z troche lepszych cen (centy roznicy) i... notorycznego opozniania wysylek.
Jezeli ten sam towar jest dostepny na DX i Kai, zawsze wybieram DX. Jezeli tylko w Kai, zamawiam w Kai i... czekam co mi los przyniesie. Ryzykuje tylko czas, bo tez nie ma raportow, ze Kai kogos oszukalo, tzn wzielo pieniadze i towaru nie wyslalo.
Kai, na ten przyklad, slynie raczej z troche lepszych cen (centy roznicy) i... notorycznego opozniania wysylek.
Jezeli ten sam towar jest dostepny na DX i Kai, zawsze wybieram DX. Jezeli tylko w Kai, zamawiam w Kai i... czekam co mi los przyniesie. Ryzykuje tylko czas, bo tez nie ma raportow, ze Kai kogos oszukalo, tzn wzielo pieniadze i towaru nie wyslalo.
J.B.TANSTAAFL