Latarka do czytania do 80zl
Latarka do czytania do 80zl
Witam, poszukuję modelu który nie raził by po oczach np przy oświetlaniu tekstu z bliskiej odległości (np. pod kołdrą) a zarazem dawałby radę na kilkadziesiąt metrów oraz dawałby się zamontować na rowerze.
Chciałbym żeby to miało funkcje regulacji dystansu lub natężenia światła, na diodzie neutralnej 4K-5K, nie grzała się zbyt mocno, do 80zl.
Czy są takie, które spełniają te wymogi?
Chciałbym żeby to miało funkcje regulacji dystansu lub natężenia światła, na diodzie neutralnej 4K-5K, nie grzała się zbyt mocno, do 80zl.
Czy są takie, które spełniają te wymogi?
Ostatnio zmieniony niedziela 03 sie 2014, 11:41 przez ślepak, łącznie zmieniany 2 razy.
https://www.fasttech.com/p/1669500 Jedynie mam obawy co do najniższego trybu, bo w 99% fabrycznych latarkach jest mocny. Ta ma nawet słabszy niż Convoye ale może w środku nocy razić po przebudzeniu. Oczywiście diodę byś musiał wymienić na inną.
Ostatnio zmieniony niedziela 03 sie 2014, 10:52 przez ElSor, łącznie zmieniany 1 raz.
Sory za nie ten dział, zdawało mi się ze dawałem do działu zakupów w necie.
A jaki np mógłby to być sterownik i tryby? Tzn taki który dawałby np 5% światła? No i właśnie chodzi mi raczej o to żeby była jak najsłabsza i za to dłużej trzymała bez ładowania.
A jaki np mógłby to być sterownik i tryby? Tzn taki który dawałby np 5% światła? No i właśnie chodzi mi raczej o to żeby była jak najsłabsza i za to dłużej trzymała bez ładowania.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 04 sie 2014, 11:09 przez ślepak, łącznie zmieniany 2 razy.
5% to wbrew pozorom dużo światła ze względu na charakterystykę postrzegania światła przez oczy. Do takich zadań <1% będzie odpowiedni. W moim podpisie masz ostatni link do przykładowego sterownika (na forum znajdziesz ich więcej). Im latarka słabsza tym zasięg mniejszy ale mając jakiś sterownik programowalny możesz najmocniejszy tryb zaprogramować sobie inny niż rzeczywisty max sterownika.ślepak pisze:Tzn taki ktory dawalby np 5% swiatla?
Do czytania przyda się dyfuzor, albo latarka z soczewką rozpraszającą. To czy 5% będzie dla Ciebie używalne zależy od mocy maksymalnej sterownika, dlatego dobrym rozwiązaniem będzie programowalny lub w tańszej opcji sterownik 1.4-1.7A. Chcesz czytać całe książki czy tylko coś sprawdzić przez chwilę?
No pewnie nie więcej niż kilkanaście minut jednorazowo, a to ma jakieś znaczenie?
Ostatnio zmieniony niedziela 03 sie 2014, 15:33 przez ślepak, łącznie zmieniany 1 raz.
Do czytania warto rozważyć czołówkę.
Zawsze będziesz miał światło dokładnie tam, gdzie patrzysz
Całkiem niezłe czołówki trafiają się nawet w marketach.
Zawsze będziesz miał światło dokładnie tam, gdzie patrzysz
Całkiem niezłe czołówki trafiają się nawet w marketach.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Rozumiem, że nie da się regulować skupieniem światła bez wymiany elementów w trakcie, tak? A znowu podobno funkcja zoom to pic na wodę.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 04 sie 2014, 11:08 przez ślepak, łącznie zmieniany 2 razy.
Widzę, że ktoś zmoderował moją aronię ...
Po prostu musisz trochę dopasować swoje wymagania do rzeczywistości - a jak już kupisz to okaże się, że niektóre nie były potrzebne.
Do rekreacyjnej jazdy szeroko i blisko świecący kolimator wystarcza i jest naprawdę świetny.
Wybór ofert na forum jest, budżet musisz trochę powiększyć ale okaże się, że to dobrze wydane pieniądze - może i dużo (szczególnie w porównaniu z allegrowymi wynalazkami) ale nie drogo.
Po prostu musisz trochę dopasować swoje wymagania do rzeczywistości - a jak już kupisz to okaże się, że niektóre nie były potrzebne.
Do rekreacyjnej jazdy szeroko i blisko świecący kolimator wystarcza i jest naprawdę świetny.
Wybór ofert na forum jest, budżet musisz trochę powiększyć ale okaże się, że to dobrze wydane pieniądze - może i dużo (szczególnie w porównaniu z allegrowymi wynalazkami) ale nie drogo.
1. Który tryb do dłuższego czytania w całkowitej ciemności będzie najmniej meczący - 1,2,5% dla sterownika 2.1A i diodzie XM-L2 T6?
2. Czy da się regulować szybkość i natężenie strobo w tym sterowniku 2.1A?
3. Czym sie rozni włącznik typu reverse click od forward?
2. Czy da się regulować szybkość i natężenie strobo w tym sterowniku 2.1A?
3. Czym sie rozni włącznik typu reverse click od forward?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 04 sie 2014, 18:56 przez ślepak, łącznie zmieniany 2 razy.