nowe lampy merca
Często jest niestety tak, że reklamy nijak się mają, do tego co jest naprawdę.
Jakiś czas temu był test lamp LED w którejś z polskich gazet.
Wniosek na końcu był taki, że do LEDów nie ma sensu dopłacać.
W kilku przypadkach lepiej było wybrać ksenony lub nawet H7.
To tak jak z doświetlaniem zakrętów, ładne na zdjęciach, ale średnio przydatne.
Jakiś czas temu był test lamp LED w którejś z polskich gazet.
Wniosek na końcu był taki, że do LEDów nie ma sensu dopłacać.
W kilku przypadkach lepiej było wybrać ksenony lub nawet H7.
To tak jak z doświetlaniem zakrętów, ładne na zdjęciach, ale średnio przydatne.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Witam
No cóż technologia idzie naprzód, niech się rozwija, tylko mnie znów przeraża wizja obniżania kosztów za wszelką cenę, czyli.... Odtwarzacze CD z lat 90-tych, grają ładnie do dziś, te współczesne po 5 latach idą do kosza...
Pozdrawiam
Coś jak ABS, super system, który czasem głupieje i może nas zabić....PawelG. pisze:Często jest niestety tak, że reklamy nijak się mają, do tego co jest naprawdę.
No cóż technologia idzie naprzód, niech się rozwija, tylko mnie znów przeraża wizja obniżania kosztów za wszelką cenę, czyli.... Odtwarzacze CD z lat 90-tych, grają ładnie do dziś, te współczesne po 5 latach idą do kosza...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Przy okazji odtwarzaczy, byłem w salonie Hyundaia i sprzedawca zachwalał, że auto ma 5 lat gwarancji, z wyłączeniem radia, które ma chyba gwarancję na rok, albo na dwa lata.
ABS już nie raz mi uratował tyłek, więc sobie cenię ten system.
Jedynie gdzie potrafił wariować, to kopny śnieg i lód.
Tak więc warto go mieć.
PS. To mój setny post
ABS już nie raz mi uratował tyłek, więc sobie cenię ten system.
Jedynie gdzie potrafił wariować, to kopny śnieg i lód.
Tak więc warto go mieć.
PS. To mój setny post
Ganeralnie fajnie wyglądają...ale...kiepsko świecą...diody w środku przestarzałe...a do tego lampy kompletnie nierozbieralne a w środku dwa...no...wentylatorki...czyli jak któryś padnie to albo alleg... albo serwis...cena za sztukę około 10000pln:))))).....do tego lampy od na przykład bmw x6 kradną na potęgę...błotniki są plastikowe, wystarczy dremel i 3 min a potem wizyta w serwisie kosztuje 25k pln...był ostatni program w tvn turbo...czadzik:))))
-
Niektórzy będą sobie chwalić LEDy inni nie, nie ma reguły, kwestia gustu. Ważne żeby wybrane żarówki spełniały normy europejskie i posiadały homologację i tym trzeba się kierować. Prawda jest taka że Led jest najpopularniejszy na dzień dzisiejszy. Teraz można znaleźć ciekawe zestawy w dobrej cenie ....//.. . Mnie nie trzeba przekonywać do ledów bo to niskie zużycie energii i przede wszystkich mała ich awaryjność.
Ostatnio zmieniony wtorek 23 wrz 2014, 16:05 przez zuzia.gola, łącznie zmieniany 1 raz.
zuzia.gola,.
Po za tym nie jestem moderatorem i ani takich aspiracji nie przejawiam, ale uważam, że Twoje posty mają tylko jeden cel, który nie wiele wnosi do formuły forum. Przepraszam jeśli się mylę.
Jeśli to przełożyć na kwestie ekonomiczne, to w żaden sposób nie uzyskamy zysku. Po pierwsze dlatego, że cena jest co najmniej trzykrotnie wyższa od zwykłych rurek, a dwa, to stwierdzenie " mała ich awaryjność." może przekonać tych, którzy w dalszym ciągu tkwią w przekonaniu, że ledy się nie grzeją.zuzia.gola pisze:bo to niskie zużycie energii i przede wszystkich mała ich awaryjność.
Po za tym nie jestem moderatorem i ani takich aspiracji nie przejawiam, ale uważam, że Twoje posty mają tylko jeden cel, który nie wiele wnosi do formuły forum. Przepraszam jeśli się mylę.
Witam
Pozdrawiam
PS: Usunąłem kontrowersyjny link do sklepu.
No to akurat nie były ciekawe zastawy, poza tym, reflektory są homologowane do konkretnego źródła światła, więc co by sobie producent ze sprzedawcą nie napisali, to można to sobie w buty włożyć...zuzia.gola pisze: Teraz można znaleźć ciekawe zestawy w dobrej cenie ....//.. .
Pozdrawiam
PS: Usunąłem kontrowersyjny link do sklepu.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?