nowe lampy merca

Wszystko co świeci na czterech kółkach;)
misioCG

nowe lampy merca

Post autor: misioCG »

całkiem nieźle to wygląda

https://www.youtube.com/watch?v=fpA1Hw2GBY4
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Często jest niestety tak, że reklamy nijak się mają, do tego co jest naprawdę.
Jakiś czas temu był test lamp LED w którejś z polskich gazet.
Wniosek na końcu był taki, że do LEDów nie ma sensu dopłacać.
W kilku przypadkach lepiej było wybrać ksenony lub nawet H7.
To tak jak z doświetlaniem zakrętów, ładne na zdjęciach, ale średnio przydatne.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
misioCG

Post autor: misioCG »

takie technologie są dopiero w powijakach

Gdzieś czytałem o laserowych składających się z paruset diod, system wyłączał diody które miały by świecić na spadające krople deszczu

świetny sposób
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
PawelG. pisze:Często jest niestety tak, że reklamy nijak się mają, do tego co jest naprawdę.
Coś jak ABS, super system, który czasem głupieje i może nas zabić....
No cóż technologia idzie naprzód, niech się rozwija, tylko mnie znów przeraża wizja obniżania kosztów za wszelką cenę, czyli.... Odtwarzacze CD z lat 90-tych, grają ładnie do dziś, te współczesne po 5 latach idą do kosza...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Przy okazji odtwarzaczy, byłem w salonie Hyundaia i sprzedawca zachwalał, że auto ma 5 lat gwarancji, z wyłączeniem radia, które ma chyba gwarancję na rok, albo na dwa lata.
ABS już nie raz mi uratował tyłek, więc sobie cenię ten system.
Jedynie gdzie potrafił wariować, to kopny śnieg i lód.
Tak więc warto go mieć.
PS. To mój setny post :D
zabol

Post autor: zabol »

Ganeralnie fajnie wyglądają...ale...kiepsko świecą...diody w środku przestarzałe...a do tego lampy kompletnie nierozbieralne a w środku dwa...no...wentylatorki...czyli jak któryś padnie to albo alleg... albo serwis...cena za sztukę około 10000pln:))))).....do tego lampy od na przykład bmw x6 kradną na potęgę...błotniki są plastikowe, wystarczy dremel i 3 min a potem wizyta w serwisie kosztuje 25k pln...był ostatni program w tvn turbo...czadzik:))))
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Takie lampy prezentował opel jakieś 3 - 4 lata temu. Też na ledach i też z tymi bajerami. Jak dla mnie jak narazie gra nie warta świeczki. Jeden kamyk i roczny zestaw pensji idzie na zakup lampy ;) Wolę xenon - tani, nie wymaga chłodzenia itd.
ILPT
zuzia.gola

Post autor: zuzia.gola »

Niektórzy będą sobie chwalić LEDy inni nie, nie ma reguły, kwestia gustu. Ważne żeby wybrane żarówki spełniały normy europejskie i posiadały homologację i tym trzeba się kierować. Prawda jest taka że Led jest najpopularniejszy na dzień dzisiejszy. Teraz można znaleźć ciekawe zestawy w dobrej cenie ....//.. . Mnie nie trzeba przekonywać do ledów bo to niskie zużycie energii i przede wszystkich mała ich awaryjność.
Ostatnio zmieniony wtorek 23 wrz 2014, 16:05 przez zuzia.gola, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

zuzia.gola,.
zuzia.gola pisze:bo to niskie zużycie energii i przede wszystkich mała ich awaryjność.
Jeśli to przełożyć na kwestie ekonomiczne, to w żaden sposób nie uzyskamy zysku. Po pierwsze dlatego, że cena jest co najmniej trzykrotnie wyższa od zwykłych rurek, a dwa, to stwierdzenie " mała ich awaryjność." może przekonać tych, którzy w dalszym ciągu tkwią w przekonaniu, że ledy się nie grzeją.
Po za tym nie jestem moderatorem i ani takich aspiracji nie przejawiam, ale uważam, że Twoje posty mają tylko jeden cel, który nie wiele wnosi do formuły forum. Przepraszam jeśli się mylę.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
zuzia.gola pisze: Teraz można znaleźć ciekawe zestawy w dobrej cenie ....//.. .
No to akurat nie były ciekawe zastawy, poza tym, reflektory są homologowane do konkretnego źródła światła, więc co by sobie producent ze sprzedawcą nie napisali, to można to sobie w buty włożyć...

Pozdrawiam
PS: Usunąłem kontrowersyjny link do sklepu.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ODPOWIEDZ