Dioda komputera przestała świecić
Dioda komputera przestała świecić
Witam.
Kilka dni temu złożyłem nowego kompa i dzisiaj już padła dioda od obudowy wskazująca czy komputer jest włączony czy nie (tzw. power led na panelu przednim).
Obudowa to Fractal Design Define R4 Black Pearl (dioda niebieska).
Działała normalnie, dzisiaj włączam komputer i nie świeci
Led tak po prostu mógł paść po 4 dniach sporadycznego świecenia?
Jakie są możliwości?
Gdzie można dostać okablowane diody?
Jakbym już coś robił to przy okazji dorzuciłbym czerwonego leda dysku twardego którego nie ma standardowo w tej obudowie...
Temat o tym:
Kilka dni temu złożyłem nowego kompa i dzisiaj już padła dioda od obudowy wskazująca czy komputer jest włączony czy nie (tzw. power led na panelu przednim).
Obudowa to Fractal Design Define R4 Black Pearl (dioda niebieska).
Działała normalnie, dzisiaj włączam komputer i nie świeci
Led tak po prostu mógł paść po 4 dniach sporadycznego świecenia?
Jakie są możliwości?
Gdzie można dostać okablowane diody?
Jakbym już coś robił to przy okazji dorzuciłbym czerwonego leda dysku twardego którego nie ma standardowo w tej obudowie...
Temat o tym:
- Convoy S2 / S2+ / M1 / C8 @ XML2
- Olight i2 + Li-ion 14500
Prawdopodobnie kabelek był kiepsko przylutowany do diody i odpadł.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
- pegasus_sis
To jest zgodne z pewną maksymą
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego. My łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.
Ciemności rozświetlają mi:
Też tak miałem, wczorajpegasus_sis pisze:To jest tzw. cud komputerowy, często spotykany. Coś nie działa (software/hardware) z niewiadomego powodu i z jeszcze bardziej niewiadomego powodu samo się naprawia
Chciałem skompilować wsad do driverka świeżo zainstalowanym programem, wszystko jest poustawiane jak trzeba, hex powinien wyjść ale ni ma, pytam się Pyry o co chodzi, ni wiadomo, błądzę w ustawianiach czy coś jest nie tak, nic nie znalazłem, nic więcej nie ustawiłem/zmieniłem, już się poddaje, patrze w folder a tam nagle hex się wyczarował, CUD NORMALNIE