Latarka z dobrym chłodzeniem
Latarka z dobrym chłodzeniem
Witam serdecznie
Jakiś czas temu dzięki radom z tego forum kupiłem latarkę UltraFire WF-501b. Niestety sprzęt się spalił i postanowiłem kupić coś nowego.
Widzę dwie opcje:
1. Kupić latarkę, która się nie spali(prawdopodobnie słabsza).
2. Kupić tą samą latarkę, ale zrobić do niej własne chłodzenie.
Która z tych opcji ma więcej sensu? W jaki sposób mogę dorobić skuteczne chłodzenie do tego modelu?
Jakiś czas temu dzięki radom z tego forum kupiłem latarkę UltraFire WF-501b. Niestety sprzęt się spalił i postanowiłem kupić coś nowego.
Widzę dwie opcje:
1. Kupić latarkę, która się nie spali(prawdopodobnie słabsza).
2. Kupić tą samą latarkę, ale zrobić do niej własne chłodzenie.
Która z tych opcji ma więcej sensu? W jaki sposób mogę dorobić skuteczne chłodzenie do tego modelu?
Pod warunkiem że latarka będzie w ruchu lub z zabezpieczeniem termicznym, inaczej przy max trybie padnie.max4max pisze:Kup Convoya S2 modowanego - po poprawkach z forumowego sklepiku, a będziesz miał silniejszą latarkę z pewnością, że nie tylko się nie spali, ale nawet nie przegrzeje.kPietrzak pisze:1. Kupić latarkę, która się nie spali(prawdopodobnie słabsza).
ILPT
Witam
Pozdrawiam
Nie stałeś nigdy przed przejazdem kolejowym?max4max pisze:Pisane w Dziale - "Lampki rowerowe " a nie spotkałem jeszcze takiego światełka na rowerze w bezruchuskaktus pisze:Pod warunkiem że latarka będzie w ruchu lub z zabezpieczeniem termicznym, inaczej przy max trybie padnie.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Zawsze można dokleić kilka radiatorków
https://lh5.googleusercontent.com/-LgzG ... G_0776.JPG
Byle tylko w środku było dobrze zrobione odprowadzanie ciepła od diody ( ja dopiero będę robić, nie śpieszy mi się, bo i tak jeździć nie mogę, na razie )
https://lh5.googleusercontent.com/-LgzG ... G_0776.JPG
Byle tylko w środku było dobrze zrobione odprowadzanie ciepła od diody ( ja dopiero będę robić, nie śpieszy mi się, bo i tak jeździć nie mogę, na razie )
Screal 250 lm + Scream 750 lm + SolarStorm x3