Najmniejszy driverek na światełkach ;-)
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
Ja również gratuluje sterowniczka, a jeszcze bardziej umiejętności.
Lubię wszystko co mniejsze i jaśniejsze
Pierwsze co mi przyszło do głowy jak go zobaczyłem to, że pewnie z łatwością zmieściłoby się w zakrętce przy włączniku (moja pierwsza latarka z Luxeonem miała właśnie tylko rezystor przy włączniku. Takim czymś łatwo było by ten rezystor zastąpić).
Miło by było go również zobaczyć w latareczce zasilanej z aku 14250 np ORB Raw.
Lubię wszystko co mniejsze i jaśniejsze
Pierwsze co mi przyszło do głowy jak go zobaczyłem to, że pewnie z łatwością zmieściłoby się w zakrętce przy włączniku (moja pierwsza latarka z Luxeonem miała właśnie tylko rezystor przy włączniku. Takim czymś łatwo było by ten rezystor zastąpić).
Miło by było go również zobaczyć w latareczce zasilanej z aku 14250 np ORB Raw.
Pozdrawiam
Aphi
Aphi
- Calineczka
- Kontakt:
Dzięki
Hmm, to jest ciekawy pomysł.
Co prawda ten zakrętkowy inaczej musi działać, nigdy nie może mieć 100% wypełnienia, ale wielkością doszła by jedna dioda i...chyba nic poza tym, było by tycie!No i mikroswitch...
problemem sa same scalaki, trudno dostępne, bo obudowa nietypowa...trzeba by zamawiać specjalnie zza jakiejś wody pewnie...no i ich cena wyższa niż zwykłych Tiny.
Hmm, to jest ciekawy pomysł.
Co prawda ten zakrętkowy inaczej musi działać, nigdy nie może mieć 100% wypełnienia, ale wielkością doszła by jedna dioda i...chyba nic poza tym, było by tycie!No i mikroswitch...
problemem sa same scalaki, trudno dostępne, bo obudowa nietypowa...trzeba by zamawiać specjalnie zza jakiejś wody pewnie...no i ich cena wyższa niż zwykłych Tiny.
-
Jestem pod ogromnym wrażeniem umiejętności manualnych Jak Ty to robisz? Dla mnie przylutowanie tego środkowego kabelka do diody w 7882 to już gimnastyka Masz jakiś super-topnik i lutujesz lutownicą cienką jak włos czy to po prostu taki srebrny klej ?
Ciekawi mnie jeszcze kwestia odprowadzania ciepła - środek tego mikro-scalaka chyba do tego służy? Nóżki nie odprowadzą ciepła bo ich nie ma, do tego dokładasz jeszcze MOSFETa. Domyślam się, że to się prawie nie będzie grzało ale "prawie robi różnice" Czy w zamkniętym body podgrzewanym dodatkowo przez diode nie będzie to stanowić problemu?
Dlaczego w wersji z regulacja jasności musiałby być dodatkowy kondensator a w podstawowej nie? Nie znam się na uP ale wiem co to kondensator
K.
Ciekawi mnie jeszcze kwestia odprowadzania ciepła - środek tego mikro-scalaka chyba do tego służy? Nóżki nie odprowadzą ciepła bo ich nie ma, do tego dokładasz jeszcze MOSFETa. Domyślam się, że to się prawie nie będzie grzało ale "prawie robi różnice" Czy w zamkniętym body podgrzewanym dodatkowo przez diode nie będzie to stanowić problemu?
Dlaczego w wersji z regulacja jasności musiałby być dodatkowy kondensator a w podstawowej nie? Nie znam się na uP ale wiem co to kondensator
K.
- Calineczka
- Kontakt:
DziękiJestem pod ogromnym wrażeniem umiejętności manualnych
Stacja lutownicza z w miarę cienkim grotem, choć do tej roboty zakupiłem najcieńsze co mieli w sklepie
Cienka cyna, 1mm, pasta-np. Cynel-1
Ten scalaczek sie nie grzeje, a ten duży pad jest po to żeby scalak się płytki trzymał
Kondensator podtrzymuje zasilanie dla procesora w czasie kliku. W wersji "mini" jest to inaczej rozwiązane, nie dalismy kondensatora z uwagi na oszczednosc miejsca...allonitium pisze:Dlaczego w wersji z regulacja jasności musiałby być dodatkowy kondensator a w podstawowej nie?
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt: