Cyanogenmod 4.4.2 na galaxy s advance

....nie pasujące gdzie indziej...
kisi

Post autor: kisi »

Sprawdź czy jest na twój fon MIUI. Używam od ponad roku. Zdecydowanie najlepszy mod. Próbowałem innych ale wróciłem do tego. Ma wszystko w standardzie, filtry połączeń, zarządzanie energią słowem wszystko. POLECAM
Awatar użytkownika
hackman

Post autor: hackman »

Ustawienia -> Bateria
i patrzysz o co kaman.

Na cm'ie nigdy nie narzekałem na baterię w idle. 0-5% przez noc w zależności od wersji/ustawień/kernela/etc.
  • Convoy S2 / S2+ / M1 / C8 @ XML2
  • Olight i2 + Li-ion 14500
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Według systemu najwięcej ciągnie ekran-33% a później jądro systemu-25%.
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Włącz na noc tryb samolotowy i zobacz czy tak samo szybko bateria uciekła.
Bo jest to ewidentnie wina jakiejś aplikacji albo wirusa.

Wątpliwe że bateria pada bo ja w czteroletnim smartphonie nie mam takiego problemu i trzyma tylko nieznacznie słabiej niż na początku.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Ja pierwsze rozładowanie telefonu miałem praktycznie z fabrycznymi apkami i kilkoma niezbędnymi. Później dołożyłem kilka innych i DS Battery Saver głównie dla próby, bo bateria 4Ah starcza mi na długo. Już po 1 dniu od drugiego naładowania coś mi nie pasowało, bo zamiast ubytku 1-2% przez noc miałem z 5% i cyklicznie pokazaną aktywność na wykresie baterii. Dodatkowo zauważyłem, że ekran co kilka(naście) min sam się zaświecał na ok 5-10 sek. Wyłączyłem DS Battery Saver i oba problemy zniknęły.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Kilka cykli ładowania i bateria powinna się ustabilizować. To znaczy nie bateria a system musi się jej "nauczyć". Miałem podobnie w SGS Galaxy I, po przejściu na KK. Czasem po wyłączeniu i włączeniu pokazywał o 50% mniej niż przed włączeniem, ale potem powoli wracało do dobrego poziomu.
Awatar użytkownika
pier

Telefon na noc zostawiony w trybie samolotowym i bateria z 88% zjechała na 22%.
System "mówi" że najwięcej energii zjadło jądro systemu 53%.
No i co z tym zrobić?
Awatar użytkownika
Rysiu.

Możliwe że ROM jest w wersji wczesnej i nie działa jeszcze tak jak należy.
Co to za smartphone i co dokładnie do niego wrzuciłeś?
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
pier

Galaxy S Advance. A wrzuciłem oficjalną aktualizację od samsunga.
Spróbowałbym wgrać jakigoś moda ale tyle tego że nie wiem co jest dobre.
Mogłby mi ktoś wskazać coś dobrego na mój telefon?

[ Dodano: 1 Czerwiec 2014, 11:05 ]
Problem z baterią rozwiązany, wystarczyło wyłączyć procentową prezentację stanu baterii która jest na pasku powiadomień.
Chociaż może to być tylko zbieg okoliczności i tak jak Zbychur pisał system "nauczył" się baterii.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Oficjalna aktualizacja dla s advance to jakieś nieporozumienie. To prawda co o niej piszą, strasznie miesza w telefonie. Pierwszy miesiąc będzie ok, później coraz częstsze zwiechy. Najgorzej przy odtwarzaniu filmów, włączysz, zacznie się ciąć, a telefon nie będzie reagował na przyciski. I tak do wyjęcia baterii lub do zakończenia pliku wideo. Mam już za sobą dwukrotny reset całego telefonu, bo doprowadzał się do takiego stanu że nie szło korzystać, zawiecha przy odbieraniu połączenia? Czekanie na otwarcie kontaktów po kilka sekund? Ładowanie każdej nocy? Litości.

Sam chciałem wgrać jakiegoś moda ale jak zacząłem czytać i czytać to się w końcu pogubiłem i sobie odpuściłem. A oficjalną aktualizację najprościej wgrywa się przez Kies - ale pierwotny soft musi być niebrandowany, tego z playa nie zaktualizuje.
Awatar użytkownika
pier

Zaistalowałem modowany system z XDA MIUI. Wszystko poszło gładko system bez problemusię zainstalowałi teraz telefonsię nie włącza. Znaczy się włączasię ale po wyświetleniulogoMI tak już zostaje. Czekałemtak z 15min i nic nadal to logoi tyle.
Co dalejz tym?
Awatar użytkownika
Rysiu.

Wejdź w tryb CWM i daj wipe cache a potem reboot. Telefon przy pierwszym uruchomieniu często włącza się dłużej.

Jaką dokładnie wersje wgrałeś i jaki kernel?
Awatar użytkownika
pier

System ruszył i prawie wszystko działa.
Nie chce nic pobrać z marketu pomimo że jakiś pasek idzie, ale bez końca. Internet działa.
Gappsy instalowałem a więc co z tym marketem?
Awatar użytkownika
Rysiu.

Pobierz z internetu jakaś poprzednią wersje aplikacji marketu i zainstaluj, przy uruchomieniu powinno zaktualizować do najnowszej wersji.
Awatar użytkownika
pier

Market pobiera ale tylko przy Wi Fi przy 3G tylko mieli paskiem że pobiera ale nic nie idzie.
Wogóle instalacja romu niczego nie rozwiązała tylko nieznacznie poprawiła działanie.
ODPOWIEDZ