Żarówki LED (SMD) z Fasttech.

Domowe, energooszczędne instalacje LED, HID, halogenowe etc. Światło w stacjonarnych aplikacjach codziennego użytku.
Tymciol

Żarówki LED (SMD) z Fasttech.

Post autor: Tymciol »

Witam, to mój pierwszy temat więc chce się przywitać :D, mam w planach robić kolejne zamowienie z fasttecha, przy okazji kupiłbym żarówki led między innymi te: https://www.fasttech.com/products/1780105 3szt , https://www.fasttech.com/products/1396305 3szt , https://www.fasttech.com/products/1200700 8szt . Miał ktoś żarówki z fasttecha ? Mam małe wątpliwości, choć wiem że akurat te chińczyki uczciwe są bo jak mi się coś rozwaliło w ładowarce nitecore to mi nową wysłali po wysłaniu zdjęć. Jestem też ciekaw czy ilość lumenów jest prawdziwa czy może ich 560lm będzie jak smd z obi 260lm. Można tam trochę na tych ledach zaoszczędzić bo za wszystkie 14szt. wychodzi około 270zł w polsce mi wyszło 440zł :/ Może macie jakieś propozycje, potrzebuje 8szt punktowych ponad 500lm (E14), 3szt świecących "na około" (E27) ponad 500lm i 3szt ponad 700lm podobnych ale E14 ?
Z góry dzięki i pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

O żarówkach od nich nic nie wiem, ale pamiętaj, żeby uważać na kwotę jednego zamówienia, żęby się na polski VAT i cło nie załapać...

Z 5W 550lm to chyba trochę naciągane, albo w laboratorium, a nie łącznie z układem zasilania i w tej cenie, ale to szczegóły :wink:

Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

No i dwa pierwsze prysznice nie mają żadnego chłodzenia ;)
ElektroT

Post autor: ElektroT »

100lm/W włączając w to elektronikę z tej Chińskiej "żarówki". Brzmi jak bajka...właśnie, bajka. Dodatkowo mając LEDy usadowione tak jak w tych tworach nie mamy co liczyć na efektywne użycie ich strumienia świetlnego. Nie podano też współczynnika oddawania barw, co przy zastosowaniach innych niż piwnica jest bardzo ważne.
Awatar użytkownika
Doctore

Post autor: Doctore »

żęby się na polski VAT i cło nie załapać...
Tak do 1,5kg w 99% przypadków jest git 8-)
Oraz pozdrowionka dla pana/pani z UC co czyta to forum ;)
Tymciol

Co do cła to spokojnie, po 1 chińczyki tak czy siak piszą że wartość paczki 3$, a zamówienia i tak robię do 25$ :) Hmm no to jest mały problem :/ Nie wiem co mam zrobić bo potrzebował bym 14 ledów w kryteriach które podałem do 300zł, niekoniecznie tyle lm ile podałem, wydaje mi się że w polsce to nie możliwe :/
max4max

Post autor: max4max »

Tymciol pisze:Co do cła to spokojnie, po 1 chińczyki tak czy siak piszą że wartość paczki 3$
To co se piszą to nie ma żadnego znaczenia.
Po otwarciu na WER to Ty będziesz musiał udowodnić ile za to zapłaciłeś.
Tymciol

Dlatego robię zamówienia za 10-20$ chyba że coś jest ponad tą cene to jest ryzyko ale nic nie zrobię ;) Ale nie o tym ten temat :)
Pawelxqx

Post autor: Pawelxqx »

Ja bym sobie darował, kupiłem za koło 5$ żarówkę chyba 6W na E14 i nie polecam, była bardzo podobna do tej: https://www.fasttech.com/products/1200700 (tylko nie pamiętam czy kupowałem z DXa czy z Fasttechu). Barwa fioletowa, no i co najgorsze diody migoczą. Po 3 minutach z żarówką oczy bolały.
Awatar użytkownika
Doctore

Post autor: Doctore »

Tymciol pisze:Dlatego robię zamówienia za 10-20$ chyba że coś jest ponad tą cene to jest ryzyko ale nic nie zrobię ;) Ale nie o tym ten temat :)
Powtarzam, do 1-1,5KG jest spokój, twoje ledy za 300zł to pewno 1kg, więc na 99,9999% nie pójdą na cło....
ODPOWIEDZ