Najmniejsze diody
Najmniejsze diody
Witam, potrzebuje do modelu, bardzo małe diody-lub najmniejsze jakie są w sprzedaży.
Powinienem zastosować żarówki, lecz tej wielkości są dość drogie.
Teraz pytanie...może ktoś pomoże
Powinienem zastosować żarówki, lecz tej wielkości są dość drogie.
Teraz pytanie...może ktoś pomoże
Ostatnio zmieniony wtorek 15 lip 2014, 23:12 przez pawel4090, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Paweł
Najmniejsze? To coś w tym stylu http://www.tme.eu/pl/katalog/diody-led-smd-0402_112907/
- pegasus_sis
Panowie bardzo dziękuję za zainteresowanie moim tematem. Właśnie wróciłem z podwórka kosiłem trawę i tak rozmyślałem czy ktoś odpisze w/w temacie.
Co do lutowania może nie będzie problemu, mam lutownice Elwika jak i 858D lupa podświetlana
Co do wielkości diod ....czemu chce takie małe, ponieważ do miniaturowych lamp nie założę dużych diod, wielkość nie będzie odpowiednia. Mam nadzieje nie wpadnę w pułapkę miniaturyzacji
Paweł
Co do lutowania może nie będzie problemu, mam lutownice Elwika jak i 858D lupa podświetlana
Co do wielkości diod ....czemu chce takie małe, ponieważ do miniaturowych lamp nie założę dużych diod, wielkość nie będzie odpowiednia. Mam nadzieje nie wpadnę w pułapkę miniaturyzacji
Paweł
Pozdrawiam Paweł
1206 to 3,2x1,6mm a 0805 to 2x1,25mm, z tymi drugimi nie miałem problemu, bo użyłem pasty i piekarnika, bo niby czemu nie?
Piekarnik każdy ma, sporo taki mały, który idealnie się do tego nadaje, a pastę(nie topnik) można kupić za 3-4$, np. na fasttechu, takie lutowanie jest dużo łatwiejsze jak kolbówką.
Piekarnik każdy ma, sporo taki mały, który idealnie się do tego nadaje, a pastę(nie topnik) można kupić za 3-4$, np. na fasttechu, takie lutowanie jest dużo łatwiejsze jak kolbówką.
NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ NA OGNIWACH PANASONIC' A