Driver LED 2,8-4,5V 2,8A konfigurowalny 2way
Driver LED 2,8-4,5V 2,8A konfigurowalny 2way
Prosty uniwersalny driver na rower i EDC , dwukierunkowa zmiana trybów.
Driver to Nanjg 105c 2,8A (8 x AMC 350mA).
Autorem oprogramowania jest kolega ze Światełek.
Dwa banki trybów:
1. EDC - moon, 8%, 30%, 55%, 100% (% mocy światła)
2. Rowerowy - 15%,30%,60%,100% (% prądu) , strobo rowerowy 3Hz 25% (%mocy światła).
Wielokliki:
1-klik - tryb do przodu
2-klik - tryb do tyłu
3-klik - rapid strobo 100% 12,5Hz (dostępne w EDC).
4-kilk - beacon, 100% błysk co około 2s (dostępne w EDC).
8-klik - zmiana z EDC na rowerowy i na odwrót
10-klik - wyłączenie lub włączenie opcji boost w trybie EDC lub opcji klakson będąc w trybie rowerowym.
Po włączeniu Boost lub klakson wywołuje się je jedno klikiem.
Czyli po włączeniu boost/klakson do obsługi zadanych funkcji należy dodać jeden dodatkowy klik.
Przykład: do przodu 2x, do tyłu 3x, wyłączenie boost/klakson 11x (n-klik +1).
Boost załącza MAX moc na 10s po czym powraca do trybu z jakiego został wywołany.
Klakson załącza 6 błysków strobo 12,5Hz po czym 100% mocy przez 2s i powrót do trybu z którego został wywołany - działa również przy strobo rowerowym.
Zabezpieczenie ogniwa przed nadmiernym rozładowaniem:
Przy spadku napięcia na ogniwie pod obciążeniem do 2,85V - 3 błyski następnie obniżanie PWM o połowę aż do moon - po czym 3 błyski i PWM na 0 - wyłączony.
EDC PWM z korekcją fazy 9,4kHz
Rowerowy fast PWM 18,75kHz
Driver to Nanjg 105c 2,8A (8 x AMC 350mA).
Autorem oprogramowania jest kolega ze Światełek.
Dwa banki trybów:
1. EDC - moon, 8%, 30%, 55%, 100% (% mocy światła)
2. Rowerowy - 15%,30%,60%,100% (% prądu) , strobo rowerowy 3Hz 25% (%mocy światła).
Wielokliki:
1-klik - tryb do przodu
2-klik - tryb do tyłu
3-klik - rapid strobo 100% 12,5Hz (dostępne w EDC).
4-kilk - beacon, 100% błysk co około 2s (dostępne w EDC).
8-klik - zmiana z EDC na rowerowy i na odwrót
10-klik - wyłączenie lub włączenie opcji boost w trybie EDC lub opcji klakson będąc w trybie rowerowym.
Po włączeniu Boost lub klakson wywołuje się je jedno klikiem.
Czyli po włączeniu boost/klakson do obsługi zadanych funkcji należy dodać jeden dodatkowy klik.
Przykład: do przodu 2x, do tyłu 3x, wyłączenie boost/klakson 11x (n-klik +1).
Boost załącza MAX moc na 10s po czym powraca do trybu z jakiego został wywołany.
Klakson załącza 6 błysków strobo 12,5Hz po czym 100% mocy przez 2s i powrót do trybu z którego został wywołany - działa również przy strobo rowerowym.
Zabezpieczenie ogniwa przed nadmiernym rozładowaniem:
Przy spadku napięcia na ogniwie pod obciążeniem do 2,85V - 3 błyski następnie obniżanie PWM o połowę aż do moon - po czym 3 błyski i PWM na 0 - wyłączony.
EDC PWM z korekcją fazy 9,4kHz
Rowerowy fast PWM 18,75kHz
Ostatnio zmieniony środa 16 lip 2014, 20:12 przez Dariusz70, łącznie zmieniany 1 raz.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
No cóż, mnie takie grupy trybów nie podchodzą. Za to forumowym standardem powinno się stać zabezpieczenie termiczne . W sumie nie wiem, czemu w podstawowej wersji się nie zmieści (ale jeszcze nie podchodziłem do tematu programowania tych maleństw).Pyra pisze:Witam
No cóż, chyba zaczyna powstawać światełkowy standard GUI.
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o ideał to programowanie liczby trybów. Jak mamy szaleć to coś na wzór starego projektu Flagiusza - chyba niezrealizowanego?
Cóż, jak się pogłówkuje, to się zmieści jedno i drugie w Tiny13. Widziałeś może mój driver standard do X1?Hetman pisze:W sumie nie wiem, czemu w podstawowej wersji się nie zmieści (ale jeszcze nie podchodziłem do tematu programowania tych maleństw).
Jeśli chodzi o ideał to programowanie liczby trybów. Jak mamy szaleć to coś na wzór starego projektu Flagiusza - chyba niezrealizowanego?
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Grupy i zabezpieczenie zmieszczą się spokojnie. Z opcją indywidualnego programowania poziomów jest już problem. Poza tym do Tiny13A należy podpiąć dodatkowy element czuły na zmianę temperatury, wyższe modele mają go wbudowany.Hetman pisze: Za to forumowym standardem powinno się stać zabezpieczenie termiczne . W sumie nie wiem, czemu w podstawowej wersji się nie zmieści
Musiałem przeoczyć, Twoje ostatnie drivery odrzucają mnie nadmiarem opcji ... Nie będę prosił o podlinkowanie w temacie konkurencji , ale może PM?greg pisze:Hetman pisze: Hetman napisał/a:
W sumie nie wiem, czemu w podstawowej wersji się nie zmieści (ale jeszcze nie podchodziłem do tematu programowania tych maleństw).
Cóż, jak się pogłówkuje, to się zmieści jedno i drugie w Tiny13. Widziałeś może mój driver standard do X1?
[ Dodano: 16 Lipiec 2014, 13:05 ]
No tak, to nie ma sensu, te procki nie są aż tak drogie żeby się opłacało gimnastykować i jeszcze podpinać coś, co w drugiem jest wbudowane. Swoją drogą, nie wiedziałem - megi tego nie mają .ElSor pisze:Hetman pisze:
Za to forumowym standardem powinno się stać zabezpieczenie termiczne . W sumie nie wiem, czemu w podstawowej wersji się nie zmieści
Grupy i zabezpieczenie zmieszczą się spokojnie. Z opcją indywidualnego programowania poziomów jest już problem. Poza tym do Tiny13A należy podpiąć dodatkowy element czuły na zmianę temperatury, wyższe modele mają go wbudowany.
PS: co do programowania to widzę to tak: programowana liczba trybów 1-5, z 8-10 poziomów jasności (plus może jakieś stroby dla maniaków, nie wiem jakie i ile bo nie używam, wq... denerwują mnie).
Zabezpieczenie termiczne stałe, bez sensu programować progi - tak samo jak progi dla aku. Programowanie jednym guzikiem jest wystarczająco niewygodne.
A propos, wsad wsadem, ale może mapa epromu, dla łatwiejszego ustawiania "raz na zawsze" przy montażu? Co prawda i tak nie mam HVSP ale może komuś się przyda... To taka ogólna propozycja, dotyczy wszystkich driverodziejów a nie tylko tego. Może kiedyś dołączę do tego grona, jak mnie bardziej zeprze ...
Ostatnio zmieniony środa 16 lip 2014, 21:42 przez Hetman, łącznie zmieniany 3 razy.