Witam wszystkich
Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość
Otrzymałem dziś romisena rc-b12 i .... no właśnie, nie działają diody uv. Jako że jestem zupełnie "zielony" nie wiem co może być tego przyczyną
Czy kosz, czy rozbiórka i wymiana ... no właśnie wymiana czego?
problem z romisen rc-b12
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
No i trafił i do mnie RC-b12 z nie działającymi ledami UV. Widac taka ich QC (kontrola jakości)
W moim przypadku winny był rezystor szeregowy, podający zasilanie z przetwornicy na anodę ledów.
patrz obrazek:
pod czerwonym kabelkiem, z napisem 270, tu jest wymieniony na 4 równolegle połączone rezystory 100 ohm:
i działa
W moim przypadku winny był rezystor szeregowy, podający zasilanie z przetwornicy na anodę ledów.
patrz obrazek:
pod czerwonym kabelkiem, z napisem 270, tu jest wymieniony na 4 równolegle połączone rezystory 100 ohm:
i działa
Witam
Ja niestety nie mam takiej wiedzy, porozbierałem latarkę na części i oprócz czerwonego kabelka który sam urwałem, reszta to dla mnie czarna magia.
I na dodatek zjarała mi się ładowarka TrustFire (bardzo niedobrze zaczął mi się ten nowy rok)
Czy byłaby możliwość podesłania do kogoś latarki i ładowarki by się im lepiej przyjrzał i spróbował naprawić?
Stawiam duże piwo
Dzięki za pomoc
Ja niestety nie mam takiej wiedzy, porozbierałem latarkę na części i oprócz czerwonego kabelka który sam urwałem, reszta to dla mnie czarna magia.
I na dodatek zjarała mi się ładowarka TrustFire (bardzo niedobrze zaczął mi się ten nowy rok)
Czy byłaby możliwość podesłania do kogoś latarki i ładowarki by się im lepiej przyjrzał i spróbował naprawić?
Stawiam duże piwo
Dzięki za pomoc