Romisen RC-G2 dobra baza do modyfikacji różnych.
- Calineczka
- Kontakt:
Ja zapodałem do małego romi driverek z kai
5313
znajomy chce mieć taka ale zasilana AA lub 14500 i ten driver pasuje.
Pomiary jasności:
Oryginalny driver 1400luz/1m
5313 z AA ok 2400luz/1m (prąd w diodę ok 0.3A)
5313 z 14500 ok.5900lux/1m (prąd w diodę ok 0.9A)
to już robi wrażenie, bo nie zmieniałam jeszcze diody- siedzi tam P2 - daje bardzo ładne skupienie, R2 już gorzej się skupia.
Ahha, musiałem podciąć pierścień w module z diodą (ten mosiężny) - czasami zwarcie się robiło, ale nożyk z D2, 5min i gotowe.
Warto czasem się pobawić
5313
Pomiary jasności:
Oryginalny driver 1400luz/1m
5313 z AA ok 2400luz/1m (prąd w diodę ok 0.3A)
5313 z 14500 ok.5900lux/1m (prąd w diodę ok 0.9A)
to już robi wrażenie, bo nie zmieniałam jeszcze diody- siedzi tam P2 - daje bardzo ładne skupienie, R2 już gorzej się skupia.
Ahha, musiałem podciąć pierścień w module z diodą (ten mosiężny) - czasami zwarcie się robiło, ale nożyk z D2, 5min i gotowe.
Warto czasem się pobawić
[quote="pawelsz"]Ja zapodałem do małego romi driverek z kai
5313
Ten driverek to chyba ten sam co na Dxie 15880...
5313
Ten driverek to chyba ten sam co na Dxie 15880...
Hej a ja mam ten driverek ze zmienionym softem na trzy tryby ciągłe, Edim dał radę i w większości driverków z Chin jest w stanie grzebać w ich oprogramowaniu .
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
- Calineczka
- Kontakt:
Poziomy mogą być regulowane z poziomu programatora, jak się ustali tak jest na stałe, czyli mam trzy tryby ciągłe ustawione na stałe bez set-upu.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
- Calineczka
- Kontakt:
Pawle, ale ten driver nie dość że pewnie na kanapkę to jeszcze długość sprężynki dochodzi. Poskręcało się wszystko do kupy?Już ze SKU7880 oring między refem a body jest blisko krawędzi....pawelsz pisze:Ja zapodałem do małego romi driverek z kai
5313
Chyba 24mm ( ale nie jestem na 100% pewny ) - nie mam jej teraz przy sobie.Steff.k pisze:Pytanko mam, jaki tam o-ring pod szybkę wchodzi? Siostrzeniec męczy żeby były GITD, a nie czarny .
Zresztą, sądząc po wymiarach głowicy z DX widać, że pewnie 25mm pasuje :
14mm - miałem dwa do oddania, ale niestety poszły do JohnDoe . 14mm są bardzo popularne - pasują do większości latarek. Mi wlazły do wszystkich RC-G2 jakie kupiłem ( dla siebie i na prezent ), do WF-502B i V-65C, więc opłaca się kupić na DX całą paczuszkę ( chyba 2,50$ a jest 10 sztuk o ile pamiętam ).maba pisze:A ja spytam przy okazji, jaki tailcap będzie pasował do G2? (i jeżeli ktoś ma pasującego GITD`a na zbyciu, lub do odsprzedania, bardzo proszę o PMkę)
Maba, jesteś pod tym samym nickiem na forum.mp3store.pl ?