Obudowa latarki do konkretnej optyki

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
ElektroT

Obudowa latarki do konkretnej optyki

Post autor: ElektroT »

Witam,
Z uwagi na to, że znalazłem idealną dla mnie soczewkę współpracującą z Cree XM-L2, chciałbym wyposażyć w nią jakąś latarkę. Bardziej byłbym skłonny do modyfikacji istniejącej konstrukcji z driverem na 2/2,5A, lecz same skorupy też są warte rozpatrzenia. Z moich poszukiwań widzę, że rzadko podaje się wymiary miejsca na optykę.
Rysunek w załączniku. Oczywiście nóżki można łatwo spiłować.
Obrazek
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Nieraz podaje się wymiary reflektora, albo gdy jest dostępny zamiennik reflektora to wą wymiary tegoż. Niestety nie wiem w jaką latarkę najlepiej włożyć kolimator fi=35mm i 20-22mm wysokości.

Nie udało mi się znaleźć jaki ref ma Convoy M1, bo to chyba by były podobne wymiary. wysokość można doregulować w pewnym zakresie pigułą, albo podkładką miedzianą pod diodę (najlepiej razem zlutowaną z pigułą, podłożem i diodą ;) )

Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
ODPOWIEDZ