Osram Cool Blue Intense - ktoś korzystał ?
Osram Cool Blue Intense - ktoś korzystał ?
Hej.
Korzystał ktoś z was z wymienionej żarówki i miał porównanie na drodze w nocnej jeździe w stosunku do np. "zwykłych" żarówek +90% ?
Korzystał ktoś z was z wymienionej żarówki i miał porównanie na drodze w nocnej jeździe w stosunku do np. "zwykłych" żarówek +90% ?
ILPT
- extreme_ilumin
Siemka.
Posiadam je w światłach drogowych H1 4200K , łudząco podobne do zenonów jakie posiadam kwaterkę dalej czyli w światłach mijania H7.
Może zostanę zbluzgany ale wolę zamiast używać świateł drogowych używać moich zenonów z małym oszustwem polegającym na podniesieniu nieco świateł poprzez podkręcenie soczewki ale obniżeniu poprzez regulację z kabiny. jeżeli potrzebuję troszkę więcej światła poprostu podnoszę lampki i już widzę dalej. Korzystam z tego głównie na zadupiastych drogach pozbawionych latarni, na co dzień jestem grzeczny i mam opuszczone lampki jak głosi pismo . Same żarówki godne polecenia dałem za nie na tankszteli jakieś 21 zł za kpl.
Posiadam je w światłach drogowych H1 4200K , łudząco podobne do zenonów jakie posiadam kwaterkę dalej czyli w światłach mijania H7.
Może zostanę zbluzgany ale wolę zamiast używać świateł drogowych używać moich zenonów z małym oszustwem polegającym na podniesieniu nieco świateł poprzez podkręcenie soczewki ale obniżeniu poprzez regulację z kabiny. jeżeli potrzebuję troszkę więcej światła poprostu podnoszę lampki i już widzę dalej. Korzystam z tego głównie na zadupiastych drogach pozbawionych latarni, na co dzień jestem grzeczny i mam opuszczone lampki jak głosi pismo . Same żarówki godne polecenia dałem za nie na tankszteli jakieś 21 zł za kpl.
Masz jakieś porównanie do zwykłych żarówek vs intense na drodze w nocy, deszczu itd ?extreme_ilumin pisze:Siemka.
Ps-Panowie, to temat o żarówkach a nie o tym co kto zrobił na drodze i jaki to z niego krejzol.
ILPT
Ja miałem H4 takie w lanosie i 3 lata nie padły , za to świeciły po 2 latach wyraźnie słabiej niż nówki. Teraz do Leona idą mi h7, podzielę się wrażeniami.
Barwa bardzo fajna, porównywalna do światełkowego t6 3b na xm-l2
Barwa bardzo fajna, porównywalna do światełkowego t6 3b na xm-l2
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Jak będziesz miał jakieś foto chętnie przygarnę
[ Dodano: 10 Lipiec 2014, 13:24 ]
Wczoraj miałem okazję jechać w aucie z "prawie" cool blue intense tj. z Osram Night Breaker Ultimate, która tym różni się od Intense że ma tylko niebieską bańskę przy światłach długich. Uogólniając, mimo deszczu, na nawierzchni betonowej jak i asfaltowej jechało się dobrze, choć porównianie długich do mijania to tak nie bardzo, ale jeśli chodzi o samą barwę jest wyrażnie chłodniejsza, coś w deseń chińskich xenonów 4300K + niebieskie odbicia w lustrze lampy
[ Dodano: 10 Lipiec 2014, 13:24 ]
Wczoraj miałem okazję jechać w aucie z "prawie" cool blue intense tj. z Osram Night Breaker Ultimate, która tym różni się od Intense że ma tylko niebieską bańskę przy światłach długich. Uogólniając, mimo deszczu, na nawierzchni betonowej jak i asfaltowej jechało się dobrze, choć porównianie długich do mijania to tak nie bardzo, ale jeśli chodzi o samą barwę jest wyrażnie chłodniejsza, coś w deseń chińskich xenonów 4300K + niebieskie odbicia w lustrze lampy
ILPT
- extreme_ilumin
Moje doświadczenie jest dość krótkie jeśli chodzi o codzienne użytkowanie w/w żarówek.skaktus pisze:
Masz jakieś porównanie do zwykłych żarówek vs intense na drodze w nocy, deszczu itd ?
W deszczu marnie jak większość żarówek, barwa bardzo zbliżona do obecnie używanego zenona 4200 K.
H4 kupiłem tacie i po ok roku używania znaczna zmiana barwy żarówki na coś a la UV ale tylko 1 szt. druga zbladła.
Może jakaś lipna seria. Jeśli chodzi o trwałość to 5+
Zastanów się nad Tungsram H7 SPORTLIGHT BLUish + 50%.
Świecą naprawdę ładnie i dają białe światło.
Są tańsze niż Osramy, a wydaje mi się, że w niczym im nie ustępują.
Niestety problem z tymi żarówkami jest taki, że mają krótszą żywotność niż standardowe.
Aczkolwiek u mnie w aucie zwykłe H7 i te Tungsramy wytrzymują tyle samo (około roku).
W starym aucie miałem H4 i tam nawet wzmocnione świeciły minimum 2 lata.
Polecam do nich postojówki Philips Blue, zwykłe wyglądają na tle Sportlightów jak świeczki (żółtawe światło).
Świecą naprawdę ładnie i dają białe światło.
Są tańsze niż Osramy, a wydaje mi się, że w niczym im nie ustępują.
Niestety problem z tymi żarówkami jest taki, że mają krótszą żywotność niż standardowe.
Aczkolwiek u mnie w aucie zwykłe H7 i te Tungsramy wytrzymują tyle samo (około roku).
W starym aucie miałem H4 i tam nawet wzmocnione świeciły minimum 2 lata.
Polecam do nich postojówki Philips Blue, zwykłe wyglądają na tle Sportlightów jak świeczki (żółtawe światło).
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Użytkował ktoś z was taki zestawik? NARVA
- pegasus_sis
- pegasus_sis