Co sobie ostatnio kupiliście?
Z Allegro*. Wpisz "Dremel 4000 platinum uchwyt" to znajdziesz ten zestaw który kupiłem. Zestaw fabryczny i dodatkowo oryginalne futerko Dremela. Ten sam sprzedawca ma stojaki Dremel WorkStation. Jego nick adam_w, albo coś takiego. Wysyłka mało prędka, a dodatkowo wypadł weekend więc czekałem w sumie 6 dni.
* w tej chwili Allegro ma przerwę techniczną do rana.
* w tej chwili Allegro ma przerwę techniczną do rana.
Pozdrawiam
Zazdraszczam! Mnie też to czeka, ale poluję na LXa 8-biegowego (już praktycznie biały kruk).Rysiu. pisze:Nowy napęd bo stary mógł by służyć za piłę tarczową
Obrazek
No właśnie 8-biegowe z wyższej półki, to rarytasy, rzadko spotykane.Veldrinn pisze:... poluję na LXa 8-biegowego (już praktycznie biały kruk).
Trzeba się nieźle naszukać na portalach, żeby takie sprzęty kupić.
W miarę dużo sprzętu można spotkać w Stanach, na ebay'u.
Ale koszty transportu zabijają wszelkie korzyści.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Szczerze to zielonym Finish Line, wiem że nic specjalnego bo są lepsze, ale cenowo wypada korzystnie i nie boi się wody/błota i zimy a przy tym nie hałasuje po 100km jak przy smarach suchych, tylko że właśnie przez to strasznie brudzi ale i tak trzeba myć co jakiś czas więc tragedii nie matnt_gt pisze:Rysiu Czym smarujesz, żeby jeździć? (tak zapytam się dwuznacznie)
[ Dodano: 8 Lipiec 2014, 20:19 ]
Veldrinn, prawda, praktycznie u nas ten model jest niedostępny tylko ciekawe dlaczego bo przecież 9-rzędowe tego samego typu są normalnie w sprzedaży.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Ja właśnie przesiadłem się z czerwonego Finish Line'a na Shimano PTF i w tym starciu, według mnie, Shimano zdecydowanie wygrywa.
Łańcuch "chodzi" cichutko i lekko. Przy czerwonym Finish Line łańcuch był głośny, nawet tuż po nałożeniu.
Wydaje mi się, że różnica wynika z tego, że Shimano cały czas jest płynny, kiedy z czerwonego Finish Line'a odparowuje rozcieńczalnik i zostaje tylko dość suchy smar.
Mam jedno stare opakowanie czerwonego Finish Line, z którego odparował rozcieńczalnik i został tylko szary, smar o konsystencji parafiny. Używam go do smarowania zawiasów
Łańcuch "chodzi" cichutko i lekko. Przy czerwonym Finish Line łańcuch był głośny, nawet tuż po nałożeniu.
Wydaje mi się, że różnica wynika z tego, że Shimano cały czas jest płynny, kiedy z czerwonego Finish Line'a odparowuje rozcieńczalnik i zostaje tylko dość suchy smar.
Mam jedno stare opakowanie czerwonego Finish Line, z którego odparował rozcieńczalnik i został tylko szary, smar o konsystencji parafiny. Używam go do smarowania zawiasów
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Ja bym jednak powiedział że więcej "Made in Japan" bo osprzęt Shimano jestElSor pisze:Ale pewnie jakby zajrzeć tu i ówdzie, to będzie pełno napisów "Made in China"
Jedynie bym polecił zrobić przegląd po roku tego widelca bo firma SR nie leje oleju do goleni i się szybko zacierają przez to (celowy zabieg by jak najszybciej kupić nowy najlepiej od SR )
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Kupiona w Juli, kosztowała całe 99zł
Myślałem że to syf ale jednak porządna wkrętarka, no i najlepsze... zasilana li-on 3x18650.
Oczywiście nie wkręciłem żadnego wkręta a już rozkręciłem
W baterię jest wbudowana ładowarka:
podpina się do tego mały zasilacz 15V/400mA.
Ogniwa takie:
Niestety nie udało mi się ich zidentyfikować
Jak padną to bez problemu wymienię je.