Dobór zasilacza sieciowego do 3x xml.
Czyli brakuje czegoś. Jesteś pewien, że potencjometr na płytce jest ustawiony tak, że daje max prąd przy tym ustawieniu (nie koniecznie musi to być w jego skrajnym położeniu)? I czy wszystkie "zworki" są zlutowane z rezystorami pomiarowymi? Dobrze tez by bylo zewrzeć P z G, żeby mieć pewność, że potencjometr zewnętrzny nie ma na to wpływu.
-
Na zwartym P i G jest tak samo czyli 2,36A.
Przez przypadek dotknąłem paluchem przy dwóch rezystorach na dole po prawej stronie i prąd przy 2 diodach był 4,7A
EDYTA
Znalazłem problem a w sumie to nie problem Nie wiedziałem że tym małym potencjometrem na płytce trzeba kręcić na maksa w lewo i tyle razy Prąd na 2 ledach mam już ponad 3A. Zaraz sprawdzę ile będzie maks na 3 ledach Dzięki Elsor za pomoc
Edycja
Niestety przy 3 ledach mam tylko 2,06A.
Przez przypadek dotknąłem paluchem przy dwóch rezystorach na dole po prawej stronie i prąd przy 2 diodach był 4,7A
EDYTA
Znalazłem problem a w sumie to nie problem Nie wiedziałem że tym małym potencjometrem na płytce trzeba kręcić na maksa w lewo i tyle razy Prąd na 2 ledach mam już ponad 3A. Zaraz sprawdzę ile będzie maks na 3 ledach Dzięki Elsor za pomoc
Edycja
Niestety przy 3 ledach mam tylko 2,06A.
-
Coś mi się wydaje że ten potencjometr na płytce jest trefny bo kręcenie w prawo też nie przynosi efektów. Czy on ma jakiś ogranicznik czy nie? Coś w nim zaczyna tykać przy kręceniu w prawo i w lewo po kilkunastu obrotach.
Ed.
Jednak potencjometr działa. Jest też kwestia chłodzenia. Przy ponad 3A driver bardzo się grzeje. podmuchanie na niego od razu przynosi efekty i prąd idzie w górę czyli trzeba by zastosować jakieś chłodzenie. Ogólnie driver będzie w oświetleniu podszafkowym więc prądy będą max 1A w diodę ale chciałem sprawdzić co ten driverek potrafi bo chcę taki do roweru zastosować
Ed.
Jednak potencjometr działa. Jest też kwestia chłodzenia. Przy ponad 3A driver bardzo się grzeje. podmuchanie na niego od razu przynosi efekty i prąd idzie w górę czyli trzeba by zastosować jakieś chłodzenie. Ogólnie driver będzie w oświetleniu podszafkowym więc prądy będą max 1A w diodę ale chciałem sprawdzić co ten driverek potrafi bo chcę taki do roweru zastosować