Unagłownienie EDC?

Oświetlenie montowane na głowie
Hetman

Unagłownienie EDC?

Post autor: Hetman »

No właśnie, moje obecne EDC to uf-2100 ale temat się tak samo odnosi do convoyów, d25lc i każdej kieszonkowo-ołówkowej latarki w tym stylu i wymiarach.

Tymczasem jak potrzebuję sobie przyświecić i mieć wolne obie ręce to biorę latarkę do paszczy ale jako samiec nie mam predyspozycji :\ i sprawdza się to tak sobie...
Myślę o zakupie paska czołówkowego i powieszeniu sobie latarki nad uchem tylko czy to nie będzie się zsuwało/obracało?
Alternatywa to jakiś montaż nagłowny, tylko żeby były lekkie i kompaktowe do transportu (kask rowerowy odpada, to opcja fajna ale na rower :P ).

Może ktoś ma jakieś lepsze pomysły? Własne doświadczenia?
PK

Post autor: PK »

Tutaj masz uchwyt, który powinien spełnić Twoje wymagania http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p ... 440#150094
cbanan

Post autor: cbanan »

Może takie cuś http://diodac.pl/akcesoria-nitecore/684-opaska-na-glowe-nitecore.html
Mam taką i do w miarę statycznych prac w pakiecie z Gregowym X1 sprawdza się w miarę OK, ale do biegania na pewno się nie nada, Quark MiNiX 123 trzyma się znacznie lepiej, tylko ze zmianą trybów nie jest najwygodniej(twist). Jak użyjesz górnych uchwytów to nawet jakaś regulacja kąta pochylenia jest.
Awatar użytkownika
pralat

Post autor: pralat »

Mam taką opaskę Nitecore, używałem jej i jest OK, do prac bez gwałtownych ruchów głową spokojnie mogę polecić.
Hetman

Post autor: Hetman »

Hmm, no to pomyślę i przetestuję...

PS: ta plastikowa wsuwka bardziej do mnie przemawia, szkoda że nie ma tego na allegro...
Mieciu

Post autor: Mieciu »

ODPOWIEDZ