Thrunite Catapult v2 w wersji "monster"
Jeśli wpakowałeś w XR-E 2,8A (nie 2,8mA, pewnie pomyłka ), to masz efekt odwrotny od zamierzonego. Nawet zalutowana na podłożu pod MT-G2 z bezpośrednim padem termalnym, nie będzie miała za dobrze. Możesz uszkodzić diodę, a jej jasność może byc mniejsza niż przy 2,1A. Wersję C10 masz na 2 czy jedno ogniwo? Jeśli na jedno to długo takim prądem w diodę się cieszył nie będziesz, bo Vf diody jest juz bardzo wysokie przy takich prądach.
Po za tym skupienie to jeszcze nie wszystko. Jak Darek słusznie zauważył, liczy ilość światła w spocie. Ja na szperacze wykorzystuję teraz diody XP-G2 S2. Np w takim Small Sun ZY-T08, XP-G mimo większego spotu niż z XR-E zasięg gołym okiem jest o wiele większy a i szperacz jest bardziej użyteczny. Moim podstawowym szperaczem w tej chwili jest XP-G2 S2 @ 2,4A w refie Catapult. Skupienie piękne i większość światła w spocie, więcej nie trzeba. Zanim drzewa się zazieleniły, czyli wczesną wiosną, wykurzyłem kolesia, który w nocy obcinał brzozę w szczerym polu, oddaloną od mojego okna o 370m i dokładnie widziałem postać prawdopodobnie na drabinie. Była czysta noc bez zamglenia. Zaczęło się od odgłosu silnika, byłem przekonany, że ktoś jakimś crossem jeździ, albo quadem się zakopał, a to gościu do kominka drewna potrzebował Obok stał samochód z przyczepką i nawet domyślam się czyj on był
Tylko trochę tu koledze DNF off-top robimy.
Tylko trochę tu koledze DNF off-top robimy.
Trwałość nie powinna spaść pod warunkiem nie uszkodzenia struktury, nawet powinny poprawić się warunki chłodzenia samej struktury bo w tym plastiku-soczewce zapewne jest gorzej termicznie. Mam w lampce na biurku takie 3 oskalpowane XP-G i świeca już ponad rok po około 6h dziennie .
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.