Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

fxxx pisze:Oma?
Tak
ologda pisze:opel , 3litry v6 ?
Dokładnie
fxxx pisze:no to jedyny słuszny hopel moim zdaniem
Jestem podobnego zdania :)
fxxx pisze:bezawaryjności życzę
Dzięki
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Obrazek

Obrazek

i teraz najlepsze

Obrazek

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Obrazek

HIGGS Odkrycie boskiej cząstki - Jim Baggott

Do tej pory przeczytałem 50 stron, na których mam streszczenie/powtórkę wiedzy z - dopiero co przeczytanej (ponownie) "Boskiej Cząstki" Leona Ledermana (z 1993 roku, czyli trochę nie najnowszej). "Cząstka" Ledermana to najlepsza książka o fizyce, jaką do tej pory w życiu czytałem, gorąco polecam :) Opisuje rozwój fizyki i poszukiwanie składników materii od starożytnej Grecji do 1993 roku. Opisuje naukowców, eksperymenty, klimat badań, emocje. :) Do tego Lederman ma ogromne poczucie humoru, które też umieścił w książce, dzięki czemu nieraz się zaśmiałem. Jedyne równie zabawne książki fizyków jakie znam to Richarda Feynmana, choć mówię tutaj o jego trochę autobiografiach, "Pan raczy żartować Panie Feynman" i "A co ciebie obchodzi co sądzą inni?" Je też gorąco polecam :D
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
arkus

Post autor: arkus »

ElSor pisze:Pierwszy raz mam ubiór typowo rowerowy i powoli zaczynam się oswajać
Byłem sceptyczny patrząc na facetów w rajtuzach jadących szybkim krosem.
Tym bardziej u mnie na wsi, nie wróżyłem nic dobrego, tak ubranym przypadkowym klientom wiejskiego sklepu.
Miejscowe, stałe podsklepowe towarzystwo zawsze coś miało na rzeczy do takich ,,typków''.
Kupiłem szybkiego krosa, strój rowerowy i teraz nie wyobrażam sobie jazdy bez namiastki profesjonalnej odzieży.
Brakuje mi jeszcze kasku (nie jestem zwolennikiem, bo badania nic nie potwierdzają ani udowadniają) czapki i komina.
Wprawdzie w ostatni weekend na trasie ok 30km wyprzedziłem wszystkich :twisted: , których przed sobą widziałem, również tych w spodenkach , koszulkach, kaskach, butach z pedałami SPD i wypasionych rowerach a ja na wypożyczonym rowerze w jeansach, bawełnianej koszulce, polarze i klapkach :mrgreen: . Czasami strój o niczym nie świadczy.

Ale miało być co ostatnio sobie kupiliście:
zaworek
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Ja również rowerowo.
Kupiłem sobie okulary na rower bo miałem dość wpadających muszek w oczy i łzawienia przy większych prędkościach. Zwłaszcza jak ostatnio jadąc 40km/h z górki wpadł mi robal w oko.
Obrazek
W dodatku wysyłka rekord ;d
20 Czerwca wysłane. 30 czerwca u mnie ;)
Co do Lidla, to mają tam taki spray do opon na przebicia - myślicie że to jest skuteczne? Parę dni temu 13km od domu złapałem flaka, na szczęście udało mi się wrócić do domu samochodem.
arekm

Post autor: arekm »

Kup zwykłe łatki (czy samoklejące czy te z osobnym klejem), a nie spray. Z sprayowego syfu trzeba potem czyścić, a to już fajna zabawa nie jest. Na koniec i tak zwykłe łatki będziesz nakładał (lub wymieniać dętkę).

Łatkę jak założysz, samozwulkanizuje się i potem nie musisz nawet tego dotykać.

Osobiście w torbie podsiodłowej mam zapasową dętkę + parę łatek. Trzeba dmuchać na zimne ;-)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Ja kupiłem 3 lata temu uszczelniacz Slime (koszt ok 30zl na 2 koła) od tej pory wyjąłem z 2 igły z jakiegoś krzaczka ale dopiero gdy zmieniałem oponę je zauważyłem, bo powietrze nie uciekało. Niestety nie uszczelniło otworu o długości z 4-5mm powstałego w wyniku przecięcia dętki o otwór na nypel ale to akurat powstało z mojej winy. Dętkę zakleiłem łatką i jeździ nadal.
Awatar użytkownika
Doctore

Post autor: Doctore »

Do testowania power banków i zasilaczy :smile:
Obrazek
http://www.ebay.com/itm/321437528095?ss ... 1497.l2649

Oraz prosta latarka ładowana z USB, do poświecenia, gdzie nie trzeba dużo światła :wink:
Obrazek
Obrazek
http://www.ebay.com/itm/181413767244?va ... 1497.l2649
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Wojto, myślisz że ta wkładka do szkieł korekcyjnych jest coś warta, małejżonce może bym coś takiego sprawił. Bo się męczy ślepotka :)
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

arkus pisze:Ale miało być co ostatnio sobie kupiliście:
zaworek
Kolumnę majstrujesz? :mrgreen:
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

fotorondo pisze:Wojto, myślisz że ta wkładka do szkieł korekcyjnych jest coś warta, małejżonce może bym coś takiego sprawił. Bo się męczy ślepotka :)
Trudno mi powiedzieć. Wkładka wchodzi w takie miejsce na nosie i się trzyma całkiem stabilnie. Gorzej ze stabilnością okularów samych w sobie, ponieważ mają wymienne szkła i nie mają dolnej ramki pod szkłami, więc lekko się wyginają i skrzypią (tylko na szkłach polaryzacyjnych które mają chudszy plastik od pozostałych). Ogólnie to jak na okulary za 10-12$ jestem z nich zadowolony. Są wygodne, lekkie, szkła dobrej jakości, bogaty zestaw, tylko oprawki mogły być lepsze.
Do tych wkładek na szkła korekcyjne specjalnie trzeba wyrabiać specjalne szkła? Ponieważ nie noszę okularów to tego nie przetestuję.
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Wojto, tak, idziesz z tym do optyka i dorabia
ptja

Post autor: ptja »

Wojto pisze:/.../ostatnio jadąc 40km/h z górki wpadł mi robal w oko
a czym ten robal jechał i w jaki sposób tak dokładnie zmierzyłeś jego prędkość? :)
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Zakup z serii: wyposażamy warsztat. Po 6 dniach czekania dziś dostałem paczkę. :twisted: Dremel 4000 platinum + Dremel WorkStation.

Obrazek
Pozdrawiam
ProLight

Post autor: ProLight »

Zdradzisz skąd taki zestaw?
Główny spammer tego Forum ;)
Zablokowany