Czas dostawy przesyłek z Chin - ankieta.
Czas dostawy przesyłek z Chin - ankieta.
Chciałbym dowiedzieć się po jakim czasie otrzymujecie przesyłki z Chin.
Podzielcie się po jakim czasie średnio dochodzą do was paczki
Nie ważne czy z kodem śledzącym czy bez, wybierzcie średni czas.
Sposób dostawy i czas podajcie w komentarzu aby było jasno
Powiedzcie też jaki sposób przesyłki jest wasz ulubiony.
Ważne jest aby to był czas liczony od wysyłki przedmiotu, a nie od daty zakupu - ponieważ w niektórych sklepach mija trochę czasu zanim wyślą naszą paczkę.
Można zaznaczyć dwie opcje jeśli zamówienie otrzymujemy np. po 2-3 tygodniach.
Ja zauważyłem że rzadko paczka idzie do mnie dłużej niż miesiąc, nawet te bez trackingu którym z reguły to zajmuje dłużej. Moim faworytem jest China Post i Singapore Post z numerem śledzącym, głównie dochodzą po 2-3 tygodniach.
Podzielcie się po jakim czasie średnio dochodzą do was paczki
Nie ważne czy z kodem śledzącym czy bez, wybierzcie średni czas.
Sposób dostawy i czas podajcie w komentarzu aby było jasno
Powiedzcie też jaki sposób przesyłki jest wasz ulubiony.
Ważne jest aby to był czas liczony od wysyłki przedmiotu, a nie od daty zakupu - ponieważ w niektórych sklepach mija trochę czasu zanim wyślą naszą paczkę.
Można zaznaczyć dwie opcje jeśli zamówienie otrzymujemy np. po 2-3 tygodniach.
Ja zauważyłem że rzadko paczka idzie do mnie dłużej niż miesiąc, nawet te bez trackingu którym z reguły to zajmuje dłużej. Moim faworytem jest China Post i Singapore Post z numerem śledzącym, głównie dochodzą po 2-3 tygodniach.
Nie ma opcji: Paczka wróciła do sklepu, bo zawierała akumulatory
Jakieś pierdoły kiedyś zamówiłem z ebaya za ok $3-5 i nigdy nie dotarły
Trudno średnią obliczyć, a moim zdaniem lepsze by było policzenie mediany niż średniej, ale to trzeba by pamiętać czas dostawy każdej paczki, a to u mnie niemożliwe.
Ogólnie u mnie to od 14 dni (z hkequipment.net) do kilku lat (bo może jeszcze dojdą), a na serio to do ok. 60 dni. Większość do 40 dni.
Pozdrawiam
Jakieś pierdoły kiedyś zamówiłem z ebaya za ok $3-5 i nigdy nie dotarły
Trudno średnią obliczyć, a moim zdaniem lepsze by było policzenie mediany niż średniej, ale to trzeba by pamiętać czas dostawy każdej paczki, a to u mnie niemożliwe.
Ogólnie u mnie to od 14 dni (z hkequipment.net) do kilku lat (bo może jeszcze dojdą), a na serio to do ok. 60 dni. Większość do 40 dni.
Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Właśnie otrzymałem paczkę wysłaną przez nieznaną w tym momencie "Belgium Post"
Wysłana 20 czerwca, 30 czerwca dotarła. Dostałem nawet kod śledzący, ale działał tylko na terytorium Belgii
Wysłana 20 czerwca, 30 czerwca dotarła. Dostałem nawet kod śledzący, ale działał tylko na terytorium Belgii
26-06-2014 13:16:00 Your shipment has arrived at the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.
26-06-2014 08:16:45 Your shipment has been sorted and has been shipped to the country of destination.
24-06-2014 13:00:00 Your shipment has arrived at the airport of the country of departure.
24-06-2014 00:01:00 Your shipment has left the sender.
23-06-2014 08:32:17 Your shipment was announced by the shipper for shipment.