Montaż drivera - prośba o pomoc

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
gapet69

Montaż drivera - prośba o pomoc

Post autor: gapet69 »

Hej:)
dzisiaj w końcu doszedł do mnie driver (po 52 dniach od WYSYŁKI !!! - z fasttecha) - no, ale dobrze że doszedł w ogóle:) No i pojawił się problem. Otóż poprzedni driver wsadzony był w taką tulejkę i na to był przykręcony taki pierścień (widać go na foto po prawej stronie). Ale ten nowy driver ma od spodu takie czarne wypustki i one wystają i nie można, nie da rady wkręcić tej zakrętki, która by trzymala driver unieruchomiony. Co mogę zrobić?? Oprócz wytoczenia głębiej gwinta w tulejce, aby wszedł driver głębiej - czy mogę driver osadzić na silikonie i właśnie nim go usztywnić czy jak to zrobić.

I jeszcze pytanie na marginesie - te kabelki co z drivera wychodzą (czarny i czerwony) to jak będę lutował to takie długie przylutować czy lepiej je skrócić (np. mniejsze straty) - czy to na i tak króciutkim kabelku nie robi różnicy?

Proszę doradźcie coś :)
POZDRO
Załączniki
driver.jpg
driver.jpg (559.77 KiB) Przejrzano 272 razy
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Te czarne wypustki to AMC7135 ;)
Jak nie da się przykręcić pierścienia to przylutuj w miejscach gdzie są AMC-ki.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
gapet69

Post autor: gapet69 »

A mógłbyś mi dokładniej wyłożyć kawę na lawę gdzie to mam zlutować ( w tych otworkach koło wypustek) czy gdzie i do czego (do budowy tulei)? Bo nie chcę czegoś uszkodzić:P

I co z kabelkami skracać je ?
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Tam gdzie masz te 4 czarne prostokąciki i te prostokąciki po zewnętrznej stronie mają nóżkę i każdą nóżkę przylutuj do obudowy :wink:

Obrazek

A co do kabli to ja daję jak najkrótsze nawet z tego względu że często jest mało miejsca i jest za dużo zabawy z układaniem i ich upychaniem.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
cwancisz

Post autor: cwancisz »

Do aluminium cieżko lutować, ale jak masz odpowiedni topnik to da rade, poszukaj gdzieś na sieci przepisu na taki topnik, o ile się nie mylę jest na bazie kwasu fosforowego i kalafonii.
DNF

Post autor: DNF »

Szkoda, że szybciej nie zadałeś pytania o montaż, jeszcze przed zakupem drivera.
Na fasttechu są mosiężne "redukcje" i jest 17->17mm którą możesz wbić w pigułę i do niej wlutować driver bez najmniejszego problemu.
Koszt ok 1$, a komfort i jakość montażu bez porównania.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Misiek_86

Post autor: Misiek_86 »

DNF: pokaż które to dokładniej są? bo będę składał C8 i przyda się
DNF

Post autor: DNF »

Awatar użytkownika
Misiek_86

Post autor: Misiek_86 »

Dzieki
Z tego co widzę to lepiej brać body UF C8