Latarka ok. 120-200zł.
Latarka ok. 120-200zł.
Witam wszystkich! Na początku chciałbym się przywitać, bo to mój pierwszy temat na tym forum. Trafiłem tutaj trochę rykoszetem z portalu pclab.pl
Poszukuję latarki na obóz namiotowy. Będę tam dość długo tj. około 1 miesiąca i możliwości ładowania będę miał bardzo ograniczone. Dlatego wysoko cenie sobie przebiegi na baterii nawet kosztem ogólnych parametrów latarki (natężenie światła itd.) Zastanawiam się nad zakupem tańszej latarki i np. dodatkowego akumulatora/baterii. W dziedzinie latarek i ogólnie pojętej energetyki jestem raczej laikiem. Latarkę muszę mieć maksymalnie w sobotę już u siebie, więc zamawianie zza granicy raczej odpada.
Budżet to ok. 120zł maksymalnie 200zł jeżeli naprawdę będzie to warte swojej ceny.
Z góry dziękuję za pomoc.
Poszukuję latarki na obóz namiotowy. Będę tam dość długo tj. około 1 miesiąca i możliwości ładowania będę miał bardzo ograniczone. Dlatego wysoko cenie sobie przebiegi na baterii nawet kosztem ogólnych parametrów latarki (natężenie światła itd.) Zastanawiam się nad zakupem tańszej latarki i np. dodatkowego akumulatora/baterii. W dziedzinie latarek i ogólnie pojętej energetyki jestem raczej laikiem. Latarkę muszę mieć maksymalnie w sobotę już u siebie, więc zamawianie zza granicy raczej odpada.
Budżet to ok. 120zł maksymalnie 200zł jeżeli naprawdę będzie to warte swojej ceny.
Z góry dziękuję za pomoc.
Moim zdaniem wałkowany wielokrotnie na forum Convoy S2 z odpowiednim sterownikiem też da radę, jeśli będzie z odpowiednimi trybami. http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=13751 tutaj, w tabelce podałem czas świecenia. Na czas wypadu można zaprogramować niższe tryby a po powrocie ustawić mocniejsze. Mam 1 zestaw latarka + ładowarka + 2 aku + kondonik-dyfuzor z opisywalnym w linku sterownikiem. Mogę także ew jeszcze zmniejszyć max moc i ogólną jego sprawność a także zaprogramować tryby, by światła nie brakło na miesięcznym wypadzie.
No chyba, że wolał byś czołówkę na baterie AA to się pomyśli.
No chyba, że wolał byś czołówkę na baterie AA to się pomyśli.
Trochę w namiocie, ale głównie do różnych ,,obchodów" po obozie. KLIK akurat coś w tym rodzaju co widać od 1:09 na tym filmiku jest jak najbardziej ok. Ewentualnie coś ciut mocniejszego jak da radę.
Jak efektywne jest ładowanie aku do latarki powiedzmy w samochodzie? I jak długo to trwałoby? Biorąc pod uwagę aku o pojemności 3350mAh
Zdecydowanie nie chcę czołówki, coś w stylu convoya jest ok.
Biorąc pod uwagę tabelkę i różne filmiki w internecie około 300 lumenów z możliwością okresowego podbicia do 500-600 powinno mi jak najbardziej wystarczyć (czyli nawet mniej niż w podanym filmiku, dużo mniej).
Jak efektywne jest ładowanie aku do latarki powiedzmy w samochodzie? I jak długo to trwałoby? Biorąc pod uwagę aku o pojemności 3350mAh
Zdecydowanie nie chcę czołówki, coś w stylu convoya jest ok.
Biorąc pod uwagę tabelkę i różne filmiki w internecie około 300 lumenów z możliwością okresowego podbicia do 500-600 powinno mi jak najbardziej wystarczyć (czyli nawet mniej niż w podanym filmiku, dużo mniej).
W aucie mam ładowarkę Philipsa 2.1A, "ten sam" model tylko wpinany do kontaktu ładuje telefon szybciej. Dlatego myślę, że w aucie zajmie dłużej niż w warunkach domowych. Zależy jeszcze jaką ładowarkę podepniesz, przy 1A miną ze 4h.Olekz pisze: Jak efektywne jest ładowanie aku do latarki powiedzmy w samochodzie? I jak długo to trwałoby? Biorąc pod uwagę aku o pojemności 3350mAh
Do Convoya jest fajny patent: , przy bieganiu skacze, ale przydaje się jak braknie wolnych rąk do świecenia.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 16 cze 2014, 22:12 przez zlyzka, łącznie zmieniany 1 raz.
Na taki wyjazd kup sobie coś na zwykłe paluszki najlepiej. Kupisz je w każdym kiosku i nie będziesz musiał się martwić że zabraknie Ci zasilania. Ja polecam Solarforce Z2, małe to, zgrabne, mieści się nawet w małej kieszonce, a na obchód między namiotami i sprawdzenie czy wszyscy grzeczni w zupełności wystarczy, no i ten bezcenny klips do paska, przydatny także w namiocie.
- pegasus_sis