Surfire G3
Surfire G3
Witam Szanownie oświeconych, i proszę o wyrozumiałość
Witam bo tak nakazuje dobre wychowanie a o wyrozumiałość proszę bo jestem już starszy pan,i nie do końca radzę sobie z kompem
mam kilka pytań i proszę o podowiedzi(tylko nie krzyczcie że mogę poszukać bo szukałem i bez skutków)
mam latarkę Surfire G3, kupiłem ostatnio akumulatorki 18650, i nie pasują za grube
latarka ta posiada baterie cr123
jeśli zrobiłem błąd i kupiłem nie takie to proszę o sprostowanie jakie?ze wskazaniem gdzie kupić aby pasowały
drugie pytanie czy jeszcze gdzieś w Polsce(marnie z moim angielskim) można dostać żarówkę led do mojej latarki
trzecie pytanie gdzie kupować baterie cr123 tanio ,bo z tego co wyczytałem na mrozie akumulatorki nie wytrzymają zbyt długo
Pozdrawiam
Witam bo tak nakazuje dobre wychowanie a o wyrozumiałość proszę bo jestem już starszy pan,i nie do końca radzę sobie z kompem
mam kilka pytań i proszę o podowiedzi(tylko nie krzyczcie że mogę poszukać bo szukałem i bez skutków)
mam latarkę Surfire G3, kupiłem ostatnio akumulatorki 18650, i nie pasują za grube
latarka ta posiada baterie cr123
jeśli zrobiłem błąd i kupiłem nie takie to proszę o sprostowanie jakie?ze wskazaniem gdzie kupić aby pasowały
drugie pytanie czy jeszcze gdzieś w Polsce(marnie z moim angielskim) można dostać żarówkę led do mojej latarki
trzecie pytanie gdzie kupować baterie cr123 tanio ,bo z tego co wyczytałem na mrozie akumulatorki nie wytrzymają zbyt długo
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wtorek 17 cze 2014, 08:22 przez Patek1, łącznie zmieniany 2 razy.
Pasujące ogniwo to 16650. Można takie dostać w naszym sklepiku od Woytazo Link .
Latarkę można zmodyfikować.
Wrzuć fotki jak wygląda latarka w środku.
Latarkę można zmodyfikować.
Wrzuć fotki jak wygląda latarka w środku.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Do Surfire G3 wchodzi moduł d26 o ile dobrze pamiętam. Masz tam żarówkę czy diodę, bo nie określiłeś dokładnie. Moduł na żarówkę trochę się różni, jest inna piguła. W kraju można kupić cały moduł z diodą, np. tu
http://www.mhunt.pl/modul-diody-ultrafi ... o-5-trybow
Żeby się dostać do modułu trzeba odkręcić tę tuleję powyżej sześciokąta. Konstrukcja latarki jest analogiczna jak Solarforce L2.
http://www.mhunt.pl/modul-diody-ultrafi ... o-5-trybow
Żeby się dostać do modułu trzeba odkręcić tę tuleję powyżej sześciokąta. Konstrukcja latarki jest analogiczna jak Solarforce L2.
Zbychur, nie szalałbym tak, że identyczna jak L2 miałem kilka surefire na przeróbki i to była jakaś masakra.
Tak przekombinowanych konstrukcji to ja w życiu nie widziałem Kolego, jeśli potrzebujesz moduł z żarówką,
to coś się u mnie znajdzie tak na szybko, choć na Twoim miejscu pokusiłbym się o modyfikację
i zrobił z niej lampkę na miarę XXI wieku, chyba że masz sentyment do żarników
Pozdrawiam
Tak przekombinowanych konstrukcji to ja w życiu nie widziałem Kolego, jeśli potrzebujesz moduł z żarówką,
to coś się u mnie znajdzie tak na szybko, choć na Twoim miejscu pokusiłbym się o modyfikację
i zrobił z niej lampkę na miarę XXI wieku, chyba że masz sentyment do żarników
Pozdrawiam
- Calineczka
- Kontakt:
3x cr123
[ Dodano: 18 Czerwiec 2014, 16:57 ]
A kto tu handluje dobrą latarką,
potrzebuje jakąś z żarówką led, na baterie normalne AA lub AAA, duużo lumenów
i wielkość zbliżona do mojej G3 bo mam do niej ładny pokrowiec do paska do którego się przyzwyczaiłem
[ Dodano: 20 Czerwiec 2014, 14:29 ]
Okazuje się , że jak wchodzą 3 szt CR 123 te te akumulatorki nie pasują
to się pytam jeszcze raz bo sam chyba jestem winien , co do latarki w miejsce trzech szt CR123
[ Dodano: 23 Czerwiec 2014, 17:44 ]
jakieś podpowiedzi?
[ Dodano: 18 Czerwiec 2014, 16:57 ]
A kto tu handluje dobrą latarką,
potrzebuje jakąś z żarówką led, na baterie normalne AA lub AAA, duużo lumenów
i wielkość zbliżona do mojej G3 bo mam do niej ładny pokrowiec do paska do którego się przyzwyczaiłem
[ Dodano: 20 Czerwiec 2014, 14:29 ]
Okazuje się , że jak wchodzą 3 szt CR 123 te te akumulatorki nie pasują
to się pytam jeszcze raz bo sam chyba jestem winien , co do latarki w miejsce trzech szt CR123
[ Dodano: 23 Czerwiec 2014, 17:44 ]
jakieś podpowiedzi?
Co w zamian?
Jakimi akumulatorkami powinienem zastąpić 3 szt CR123? (latarka Surfire G3)
Pytam, zakładając nowy wątek, bo chyba coś nie tak ze starym
Pytam, zakładając nowy wątek, bo chyba coś nie tak ze starym
Też przerabiałem ten problem w latarce SuperFire, oryginalna miała żarówkę ksenonową i była zasilana 3 bateriami CR123.
Do niej akurat udało mi się dokupić moduł z diodą XP-G z zakresem napięć od 3 do 18 v.
To rozwiązuje problem żarówki.
Można też spróbować dokupić korpus z latarki Solarforce (L2m jest rozkręcany, może pomieścić 2xcr123, 1xcr123 albo 1x18650) tyle że wtedy już nie będziesz miał logo Surefire na latarce
Akumulatora tak długiego chyba nie ma, przynajmniej nie słyszałem o takim, a łączenie ogniwa 18650 i cr123 mija się z celem.
Do niej akurat udało mi się dokupić moduł z diodą XP-G z zakresem napięć od 3 do 18 v.
To rozwiązuje problem żarówki.
Można też spróbować dokupić korpus z latarki Solarforce (L2m jest rozkręcany, może pomieścić 2xcr123, 1xcr123 albo 1x18650) tyle że wtedy już nie będziesz miał logo Surefire na latarce
Akumulatora tak długiego chyba nie ma, przynajmniej nie słyszałem o takim, a łączenie ogniwa 18650 i cr123 mija się z celem.