Wideorejestratory z chin - warto?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
arekm

Post autor: arekm »

Veldrinn pisze: Gdzie pewniej kupić? Na BG czy eBay?
Tam gdzie taniej bo pewność jest mniej więcej tego samego poziomu. Na ebayu jest dwóch sprzedawców namaszczonych - http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... ostcount=2 .

Jeśli interesuje Cię wersja wide to ebayowi namaszczeni sprzedawcy zazwyczaj go nie mają wystawionego - trzeba pytać (a odp. często brzmi - out of stock). Podobnie z BG - kawał czasu było restocking, choć teraz niby mają na stanie.
Awatar użytkownika
m-blue

Post autor: m-blue »

Może ktoś podpowiedzieć, czy da się z poziomu androida podejrzeć obraz z mobiusa? czy tylko przeglądać zapisane pliki? Jest jakaś możliwośc podpięcia go do telefonu jako kamera, jesli tak to jak to później odpalić?
Działa tryb kamery usb jak dla pc czyli na trybie pamięci zewn. wciskamy przycisk kamery i mamy, tyle, że dwie apki z googla pokazują niekompatybilne urządzenie, więc może coś dedykowanego jest?
Pozdrawiam,
Michał
fxxx

Post autor: fxxx »

masz USB OTG w fonie?
Awatar użytkownika
m-blue

Wszystko rozpracowane, otg jest, a pospiech to jest wskazany ale przy łapaniu pcheł:) wszystko śmiga jak należy, mobius gorą;)
Ostatnio zmieniony piątek 30 maja 2014, 12:30 przez m-blue, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Michał
zlyzka

Post autor: zlyzka »

To jeszcze napisz co zrobiłeś że działa;)
Awatar użytkownika
m-blue

Z telefonu pisałem, dlatego tylko uciąłem pytanie:) co zrobiłem, ano jak napisałem - pomyślałem trochę... czytałem wątek o mobiusie na rcgroups ale 500 postów mnie zdołowało i po łebkach poszukałem, wyszukiwanie nic nie pokazało, zacząłem szukać na google play, znalazłem tylko apkę do programowania i kilka innych programów do obsługi kamery podłączanej przez otg, ale żaden mobiusa nie widział. nie wiem jak to możliwe, że nie trafiłem na dedykowany soft producenta - pomroczność jasna... nikt w tym wątku nie pisał o takiej opcji, dlatego sądziłem, ze trzeba kopać. Tak czy inaczej wszystko śmiga wyśmienicie, soft do podglądu mobiusa i ew. ustawiania kamery w aucie jest tu:
https://play.google.com/store/apps/deta ... mobiusachd zwie się extcam i teraz mobiusowi niczego nie brakuje;) jak wykombinuje navi do vw z av in, to kto wie, czy jeszcze z tyłu sobie mobiusa nie sprezentuję, będzie też jako kamera cofania:)
Pozdrawiam,
Michał
fxxx

Post autor: fxxx »

Dotarła LS300W. Sprzęt fajny, ale czuć chińszczyznę na obudowie niestety. Nie mniej jednak jestem zadowolony z jakości. Szkoda, że nie ma gwintu na statyw tylko jakiś zaczep-dokupi coś takiego żeby zamontować ją na rowerze?

widzę, że jest coś takiego, jednak 10$ to jakieś przegięcie. Trzeba szukać, gdzieś coś takiego widziałem.
Ostatnio zmieniony czwartek 05 cze 2014, 09:09 przez fxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Czy wy też tak macie że przy najnowszej wersji oprogramowania V1.20 przy ustawieniu 1920x1080 w zależności czy wybrane jest WIDE lub NARROW to obraz jest albo wyrażny albo pojawiają się fale jakby nie ugarniał jakiegoś przeplotu?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
max4max

Post autor: max4max »

Fluxor pisze:Czy wy też tak macie że przy najnowszej wersji oprogramowania V1.20 przy ustawieniu 1920x1080
Proponowałbym pisać o jakim sprzęcie mówimy, bo modeli kamerek nawet tych najbardziej popularnych w tym wątku jest co najmniej 2 :)
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Jest mi ktoś w stanie powiedzieć co może być przyczyną tego, że Mobius z oprogramowaniem V1.17 z ustawieniem obrazu na WIDE nagrywa tak

Obrazek

a z ustawieniem na NARROW tak

Obrazek

Obraz jest wyraźny tylko na WIDE, przy NARROW pojawiają się dziwne linie.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
m-blue

Może nowy soft coś poprawia?
Pozdrawiam,
Michał
Awatar użytkownika
Veldrinn

Post autor: Veldrinn »

Zna ktoś działający kupon rabatowy na HK lub BG na Mobiusa? kod, który podał maciex93 wygasł, a CouponHelper daje same niepasujące kody.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Brat chciał zamówić LS300W na aliexpress (http://www.aliexpress.com/item/Super-Ni ... 23944.html) i zapłacić kartą internetową BZWBK. Czy w takim przypadku transakcja jest w jakikolwiek sposób chroniona i w razie czego jest możliwość odzyskania pieniędzy?
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Aliexpress chroni, tam w zasadzie tylko płaci się kartą. Środki przechowuje ali dopóki nie potwierdzisz zakończenia transakcji, lub minie ileś tam czasu.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Hej. Miał ktoś z was w ręce Innovv C1 ? Pojawiły się na allegro w cenie 300 zł i tak się zastanawiam...
ILPT
ODPOWIEDZ