Podziel się swoją radością
Mam spis wszystkich rzeczy kupionych na ebayu. Najszybciej paczka z Chin doszła w 8 dni. Najpóźniej po 109 dniach (i to w okresie świąteczny). Ogólnie najszybciej przyszła paczka z Japonii. Kupiłem płytę BD-RE 50 GB bo tu nie można było nigdzie dostać (a jak już to była w absurdalnie wysokiej cenie). Paczka przyszła w tydzień. Większość tych paczek z ebaya przyszła w mniej niż 3 tygodnie. Wszystkie wspomniane paczki to były przesyłki nierejestrowane.
W środę skuszony medialnymi informacjami o dużej ilości elektroniki wybrałem się na MTP na China Homelife Show
Spodziewałem się zobaczyć coś ciekawe głównie z branży światełkowej co miało potwierdzenie na liście wystawców z dziedziny oświetlenia i powiem że rozczarowałem się trochę
Na większości stoisk z tej branży oświetleniowej królowały żarówki gu10 ,mr16 ,e27 oparte o diody COB i ogrom świetlówek kompatkowych.
Czyli w zasadzie cały ten OEM który można zakupić w marketach pod milionem różnych nazw
Z latarek był tylko jeden wystawca ... jak się pewnie domyślacie w ofercie ma wszystko z plastiku z setkami 5mm ledów czyli również wszystko to co mamy w koszach marketowych.
Po szumnych zapowiedziach o selekcji wystawców spodziewałem się zobaczyć trochę lepsze produkty u wystawców .
Na pozostałą część wystawy zgodnie z nazwą składało się głównie wyposażenie domu i odzież co mnie nie specjalnie interesowało choć może wśród nich były towary lepszej jakości
Spodziewałem się zobaczyć coś ciekawe głównie z branży światełkowej co miało potwierdzenie na liście wystawców z dziedziny oświetlenia i powiem że rozczarowałem się trochę
Na większości stoisk z tej branży oświetleniowej królowały żarówki gu10 ,mr16 ,e27 oparte o diody COB i ogrom świetlówek kompatkowych.
Czyli w zasadzie cały ten OEM który można zakupić w marketach pod milionem różnych nazw
Z latarek był tylko jeden wystawca ... jak się pewnie domyślacie w ofercie ma wszystko z plastiku z setkami 5mm ledów czyli również wszystko to co mamy w koszach marketowych.
Po szumnych zapowiedziach o selekcji wystawców spodziewałem się zobaczyć trochę lepsze produkty u wystawców .
Na pozostałą część wystawy zgodnie z nazwą składało się głównie wyposażenie domu i odzież co mnie nie specjalnie interesowało choć może wśród nich były towary lepszej jakości
elektroda.pl
Witam
Wczoraj uruchomiłem moje małe CNC, musiałem tylko kupić większe silniki.
Dziś brat wyciągnął mnie na zawody tractor pulling, gdzie spotkałem krzycha_
Nie wiem tylko kiedy zaczną normalnie słyszeć, bo jak 2 x 12 cylindrów rolsa poszło na full mocy, albo 4 x V8 hemi, to ryk był słuszny
Pozdrawiam
Wczoraj uruchomiłem moje małe CNC, musiałem tylko kupić większe silniki.
Dziś brat wyciągnął mnie na zawody tractor pulling, gdzie spotkałem krzycha_
Nie wiem tylko kiedy zaczną normalnie słyszeć, bo jak 2 x 12 cylindrów rolsa poszło na full mocy, albo 4 x V8 hemi, to ryk był słuszny
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Naprawiłem mikrofalówkę Miała objaw jakby cały czas był wciśnięty przycisk "rozmrażanie" i przez to już na nic nie reagowała i piszczała, to odciąłem przyciski od rozmrażania (i tak tego baaardzo rzadko używaliśmy). A to jakaś z 20-letnia mikrofalówka o mocy 1250W Tak, że zgrzewarki z niej jeszcze nie zrobię - ale na to i tak nie miał bym czasu co najmniej do zimy Nawet ta naprawa czekała z 1,5 miesiąca od popsucia (jak nie więcej).
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Ja naprawiłam żonce rower. Z 8-miu biegów w piaście, po zimowym postoju wchodziły już tylko od 1 do 4. Jako że nic nie było jeżdżone pomiędzy rowerem sprawnym a niesprawnym, zdjąłem tylko plastik przy piaście i okazało się że skorodował trzpień wpychany do środka piasty przy zmianie biegów. Trochę szmatki, rozcieńczalnika, szczotki drucianej i oleju maszynowego na koniec. Działa wszystkie 8 biegów. Żona zadowolona
Ostatnio zmieniony poniedziałek 09 cze 2014, 17:27 przez Joachim, łącznie zmieniany 1 raz.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
Koc masz na zewnątrz okna, czy wewnątrz? Odbijanie słońca na zewnątrz okna daje o wiele lepsze rezultaty, niż jakiekolwiek odbijanie wewnątrz pomieszczenia - kto nie wierzy, nich ręką sprawdzi temperaturę szyby w jednej i drugiej wersjiTomeqp pisze:Dziś zakleiłem sobie okno kocem ratunkowym (srebrno-złotym) i udało mi się tym sposobem zejść poniżej 30°C w pokoju. Szkoda, że wcześniej o tym nie pomyślałem.
Tekst podpisu: