convoy s2 - jaka dioda?
zastanawiam się tylko czy nie powinienem był wybrać opcji pakowania w pudełko - ponoć potrafią przyjść uszkodzone.
Ostatnio zmieniony piątek 16 sie 2013, 08:38 przez klik, łącznie zmieniany 1 raz.
panasoniki od woytazo na pewno będą pasowac? na budgetlightforum przeczytałem, że do s3 (kupilem s2) nie pasują bo są za długie.
Ostatnio zmieniony piątek 16 sie 2013, 08:38 przez klik, łącznie zmieniany 1 raz.
latarka już na rowerze. Sprawuje się super i polecam.
Oringów gitd nie polecam - nie świecą.
dzięki za rady.
Oringów gitd nie polecam - nie świecą.
dzięki za rady.
Ostatnio zmieniony wtorek 27 sie 2013, 12:38 przez klik, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozwolę sobie odkopać wątek, posiłkowałem się nim przy wyborze S2, wybrałem diodę 5C. Światełko dość przyjemne, dużo dobrego można o nim powiedzieć, ale na pewno nie to, że barwa jest neutralna. Jest wyraźnie ciepła. Nie wnikając w teoretyczne rozważania o temperaturze barwowej - porównałem wczoraj barwę z tej diody ze światłem jakie daje zachodzące słońce na ścianie - były zbliżone.marmez pisze:A jakie światło latarki lubisz? zimne, neutralne? ciepłe?
1B - zimne
3C - neutralny chłodniejszy
5C - neutralny
7C - Ciepły - ja bym polecał właśnie ten, bo bardzo mi się podoba i dobrze przy nim jeździ. Ale to KWIESTIA GUSTU!
Cześć.
Pozwolę sobie odkopać stary temat bo złożenie s2 to coś co mi często chodzi po głowie. Większość rzeczy jestem w stanie sobie wyobrazić jak zrobić.
Problem mam z błahostką...
Jak modyfikować tą sprężynkę? Jak i czym ją zmostkować? Na czym polega modyfikacja sprężynki aby nie latała np podczas jazdy na rowerze?
Pisze tutaj bo temat sprężynki tu się pojawił a nie chce startować z nowym tematem s2.
przepraszam za błędy pisze z tableta I to jest straszne!!!!
Pozwolę sobie odkopać stary temat bo złożenie s2 to coś co mi często chodzi po głowie. Większość rzeczy jestem w stanie sobie wyobrazić jak zrobić.
Problem mam z błahostką...
Jak modyfikować tą sprężynkę? Jak i czym ją zmostkować? Na czym polega modyfikacja sprężynki aby nie latała np podczas jazdy na rowerze?
Pisze tutaj bo temat sprężynki tu się pojawił a nie chce startować z nowym tematem s2.
przepraszam za błędy pisze z tableta I to jest straszne!!!!
Ostatnio zmieniony sobota 07 cze 2014, 07:55 przez profaner, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja polecam wymiane sprężynki przy sterowniku na dłuższą, może nie aż tak długą, jak ja tutaj: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=12565 dałem, ale dłuższą niż standardowo przy sterowniku jest. (nie patrz na nadmiar cyny, który zostawiłem wtedy na blaszce mosiężnej )
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
marmez taką sprężynkę zamawiałeś gdzieś w Chrl? czy zdobyłeś jakoś inaczej?
Kabel głośnikowy nada się do mostkowania?
Kabel głośnikowy nada się do mostkowania?
Ostatnio zmieniony sobota 07 cze 2014, 15:57 przez profaner, łącznie zmieniany 1 raz.