Światła dzienne matrix

Wszystko co świeci na czterech kółkach;)
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

Jeżeli chodzi o dzienne, to coś działającego na takiej zasadzie ma w ofercie WAŚ:

http://www.was.eu/index/product/1216
Gregor887

Post autor: Gregor887 »

Ceny co najmniej europejskie :roll:
Współczynnik wartości auta do ceny lampy mi się nie chce zgodzić :mrgreen:
Ale oferta szeroka <ok>
Awatar użytkownika
pegasus_sis

No najtaniej znalazłem na Allegro po 135zł, może popytaj po hurtowaniach z częściami dla ciężarówek ;)
marekwoj

Post autor: marekwoj »

skaktus pisze:mając wiele takich lamp w łapach, stwierdzam że minimalna kwota w której można kupić w miarę sensowne lampy to własnie okolice 200 zł, ale tutaj tylko firmówki np. od Philipsa, MyCarr czy Osram.
A czy coś wiesz na temat lamp NSSC ? Wyglądają porządnie, cenowo znacznie taniej niż np Philips, 100-200 zł (są i droższe), ale w cenie Philipsa znaczna część to marka, więc niższa cena niekoniecznie musi oznaczać niższą jakość.

Dlaczego te ? Jakieś 10km ode mnie jest ich autoryzowany dystrybutor i mogę "pomacać" i zobaczyć jak świecą, bez kupowania w ciemno. Gwarancja 2 lata, homologacja na papierze (a nie tylko znaczek na kloszu), a cytat z ich strony http://nssc.pl/ :

Marka NSSC (obok marek Philips i Hella) jest jedną z niewielu, która oferuje swoim użytkownikom produkty posiadające wszystkie właściwe testy, które zostały wykonane w warunkach laboratoryjnych, co potwierdzają uzyskane certyfikaty, zarówno homologacyjne jak i jakościowe.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Kiedyś Vertex był dystrybutorem NSSC i jak dla mnie sam sprzedawca był dość "lewy" - opisy z kosmosu itd.

Jak możesz pomacać - podjedź, sprawdź, opisz, zapewne pomożesz innym.
ILPT
marekwoj

Post autor: marekwoj »

Ja mam mam w pobliżu firmę P.H. Koraz-Net, nie jest dystrybutorem NSSC, ale chwali się certyfikatem autoryzacyjnym. A opisy lamp na ich stronie są wyjątkowo wiarygodne. Np:

ILOŚĆ DIOD 10 HIGH POWER 1W 5600K (po 5 na lampę)
ŁĄCZNY POBÓR MOCY 11,52W, 900-1000 LUMEN
ŻYWOTNOŚĆ DIOD 20000h

Przy innych lampach, na diodach 0,24W napisali 200 lumenów. Więc przynajmniej parametry nie są wyssane z palca. W tym tygodniu chyba nie znajdę czasu, ale w przyszły podjadę, pomacam i pewnie coś kupię :)
Awatar użytkownika
pegasus_sis

marekwoj pisze:Więc przynajmniej parametry nie są wyssane z palca.
co to tego akurat miałbym wątpliwości :lol:
Awatar użytkownika
skaktus

pegasus_sis pisze:
marekwoj pisze:Więc przynajmniej parametry nie są wyssane z palca.
co to tego akurat miałbym wątpliwości :lol:
Parametry moga być realne. 900 luemnów z 10 ledów gdzie w każdego idzie 1W to realna moc do osiągnięcia.
ILPT
Awatar użytkownika
extreme_ilumin

Post autor: extreme_ilumin »

misioCG pisze:Dołączę się do tematu żeby nie zaśmiecać forum

Jakie dzienne polecacie?
Chciałbym uzyskać co najmniej efekt jak w Renault, Kia ..., najlepiej to taki jak w nowych audi te lampy z ciągłym światłem.

Prosił bym odłożenie na bok homologacji, policji itd.

zdaje sobie sprawę z konsekwencji

Co polecacie aby świeciło tak jak w nowych reniach?

Co polecacie żeby świeciło jak w nowych audi
coś na ten wzór:
Obrazek

lampy mają być wysokiej jakości cena do 400-500zł lub ekwiwalen

Nie mam problemu aby kupić w krajach azjatyckich lub USA. Byle cena do jakości była dobra
Witaj.
Troszkę siedzę w temacie lamp samochodowych a dokładnie ich mody to teraz taka moja zajawka.
Chcąc uzyskać efekt taki jak w Audi możesz za pomocą gotowych KIT-ów.
Rozklejasz lampę i ładujesz to ustrojstwo do środka. Efekt zabija i wieczorem ludziska się oglądają.
TUTAJ masz namiar na coś takiego, występuje w kilku rozmiarach. :cool: :cool:
Awatar użytkownika
skaktus

To cudo to "zwykła" taśma w sylikonowej osłonie. Efekt fajny, ale wewnątrz jest gorąco. Na innych serwisach do dorwania taniej o jakieś 50%.
ILPT
Awatar użytkownika
extreme_ilumin

Gorąco to mało powiedziane, ale głównie zamówienia do przeróbki lamp trafiają od fanów agro tuningu gdzie większość zaopatruje się w NORAUTO :)
misioCG

Post autor: misioCG »

skaktus pisze:To cudo to "zwykła" taśma w sylikonowej osłonie. Efekt fajny, ale wewnątrz jest gorąco. Na innych serwisach do dorwania taniej o jakieś 50%.

a gdzie dokładnie?
Chętnie kupię coś takiego i przetestuję :)

[ Dodano: 8 Czerwiec 2014, 21:27 ]
extreme_ilumin pisze:Gorąco to mało powiedziane, ale głównie zamówienia do przeróbki lamp trafiają od fanów agro tuningu gdzie większość zaopatruje się w NORAUTO :)
Kto co lubi :)

No chciałbym osiągnąć efekt taki jak w wyższych markach ale czasami jest to bardzo trudne do osiągnięcia a na pewno bardzo drogie

Czasami można się pobawić takimi przeróbkami które może nie daja takiego jak wyższa półka ale coś podobnego.

Nie mnie oceniać, jak mi się nie będzie podobać to po prostu wyciągnę :)

[ Dodano: 8 Czerwiec 2014, 21:47 ]
extreme_ilumin pisze:
misioCG pisze:Dołączę się do tematu żeby nie zaśmiecać forum

Jakie dzienne polecacie?
Chciałbym uzyskać co najmniej efekt jak w Renault, Kia ..., najlepiej to taki jak w nowych audi te lampy z ciągłym światłem.

Prosił bym odłożenie na bok homologacji, policji itd.

zdaje sobie sprawę z konsekwencji

Co polecacie aby świeciło tak jak w nowych reniach?

Co polecacie żeby świeciło jak w nowych audi
coś na ten wzór:
Obrazek

lampy mają być wysokiej jakości cena do 400-500zł lub ekwiwalen

Nie mam problemu aby kupić w krajach azjatyckich lub USA. Byle cena do jakości była dobra
Witaj.
Troszkę siedzę w temacie lamp samochodowych a dokładnie ich mody to teraz taka moja zajawka.
Chcąc uzyskać efekt taki jak w Audi możesz za pomocą gotowych KIT-ów.
Rozklejasz lampę i ładujesz to ustrojstwo do środka. Efekt zabija i wieczorem ludziska się oglądają.
TUTAJ masz namiar na coś takiego, występuje w kilku rozmiarach. :cool: :cool:
Ciekawe jak długo wytrzymają, z czego jest ten materiał rozpraszający światło taśmy?
Awatar użytkownika
pegasus_sis

No chciałbym osiągnąć efekt taki jak w wyższych markach
to jest właśnie definicja agro-tuningu :twisted: ale co tam kto lubi.

Skoro nie stać cię nawet na WAŚ efektem neonowym, to kup DRLki Narva i nie cuduj...
Ciekawe jak długo wytrzymają, z czego jest ten materiał rozpraszający światło taśmy?
to jest słaba taśma LED SMD zapakowana w rozpraszający silikon. Sprzedają to jako "neony" do szyldów. Na postojowe od biedy się nada, ale na dzienne jest za słaba. Homologację przemilczę ;)
Awatar użytkownika
extreme_ilumin

W ostateczności kup uszkodzony halogen od samochodu H........i i30 i niech ledy będą dawcą do Twoich lamp jeśli podejdą. Taki halogen można wychaczyć za 100
Awatar użytkownika
skaktus

Jak by ktoś chciał te "dzienne" kedy na ledach COB można dorwać na allegro za około 50 zł pod nazwą "podszafkowa taśma led"
ILPT
ODPOWIEDZ