Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
ptja

Post autor: ptja »

Zbychur pisze:Paszport jest dokumentem potwierdzającym tożsamość, ale nie ma w nim adresu zameldowania.
o to właśnie przecież chodzi: o stwierdzenie tożsamości. Taki czy inny adres zameldowania (który zresztą może się przecież zmienić w kilka dni) nie ma wpływu na obowiązki stron umowy.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
fotorondo

Post autor: fotorondo »

ptja pisze: no cóż, może to specyfika współpracy z bankiem bez oddziałów?
ING

bank z oddziałami :)
po prostu masz mieć ważny DO
nie po to wprowadzili je na 10 lat zebyśmy chodzili z nimi 15
ptja

Post autor: ptja »

fotorondo pisze:po prostu masz mieć ważny DO
do pilnowania ważności dokumentów nie są powołane banki; odpowiednie przepisy nie są częścią ustawy Prawo Bankowe, a Ustawy o ewidencji ludności i dowodach osobistych.
Zdarzało mi się posługiwać w banku obydwoma rodzajami dokumentu tożsamości i nie miałem problemów.
Ale faktem jest, że o paszport nie w tym celu wnioskowałem :)
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
zxcvb

Post autor: zxcvb »

Jacek318 pisze:Pęknięty nożyk budowlany i rana cięta lewej dłoni :( Odpuściłem wczoraj 4 godziny czekania na chirurga bo nie ma tragedii....
Dwa tygodnie temu "ciupnąłem" sobie siekierą w nogę. Skaleczenie aż do kości. Nie wiedziałem, co mam zrobić z nogą, tak bolała. Za moment przeszło i znowu mogłem rąbać :grin: . Po 5-10 minutach jednak musiałem się pozaklejać, bo krew zlała mi sporą część spodni i wlewała się do buta (inaczej bym nie zauważył :-) ).
Lampek

Post autor: Lampek »

Zbychur pisze:Paszport jest dokumentem potwierdzającym tożsamość, ale nie ma w nim adresu zameldowania.
Ja wyrabiałem razem dowód i paszport, a że są na 10 lat to straciły razem ważność. Na dostępie online już miesiąc przed terminem ważności komunikat mi wyskakiwał, że dowód traci ważność i proszę wprowadzić dane nowego. Poszedłem do oddziału, a tam nie ma sprawy proszę paszport i miesiąc nie miałem dostępu. W drugim banku konto online już prawie rok jak wygasła ważność dowodu i dostęp jest. Z ciekawości zadzwoniłem dlaczego bez ważnego dowodu konto dalej jest dostępne, miła pani stwierdziła "przecież to pana konto i ma pan dostęp".
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

zxcvb, ja nic nie czułem, nożyk zadziałał jak skalpel. Rozcięcie też do kości, ale z pewnością nie ma co porównywać z ostrzem siekiery. Skądinąd znajomemu niedawno wciągnęło rękę, pomiędzy koło pasowe trajzegi a pasek. Pozbył się jednego palca. Trzeba uważać co się robi, nie tylko z elektronarzędziami.
joon

Post autor: joon »

W czwartek pojechałem na "szybki" montaż do Krakowa, dojazd, odebranie sprzętu, odstawienie przyczepy z towarem i znalezienie noclegu trwało do 2 w nocy, o 7 rano wyjazd na ostatnie zakupy i montaż. Koniec o północy prawie, znowu parę godzin snu i trasa do domu. Niewyspanie, kciuk rozcięty przez złamany nożyk mimo dobrych rękawiczek....
Ale za dwa dni bardzo fajne wynagrodzenie ;-)
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Skrzynia biegów w aucie zaczyna się odzywać i trzeba szybko coś z tym zrobić :sad:
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Cały tydzień człowiek zpiernicza po kilkanaście godzin dziennie, dziecko widzi mnie tylko na chwilę przed snem. Na weekend miała obiecane wycieczki na rowerze i skuterze z tatą, pogoda dopisała jak dzwon. Niestety dziecko zwraca wszystko co zje na przemian, raz góra raz dołem - wirus. Blada, osłabiona, z gorączką leży jak placek, a na zewnątrz taka piękna pogoda. Dwie wiochy dalej imprezy, dmuchańce, trampoliny i inne atrakcje dla dzieciaków, na które tak czekała i cały plan wycieczek wziął w łeb. Tak bardzo mi jej żal, :-( ale co zrobić.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Zbychur pisze: Tak bardzo mi jej żal, ale co zrobić.
Przytulać, głaskać, być obok i obiecać że nadrobicie, zdrówka życzę!
:)

A ja chyba straciłem dwie ulubione czołówki, petzla tikkę xp i Zeberkę na AA. Żona po wieczorno/nocnym grillu chyba do siatki ze śmieciami włożyła pakując "zastawę" ...a śmieci wyjechały... :cry:
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Mam 31lat (od dzisiaj) i w tym tygodniu dowiedziałem się że mam problemy z wątroba.
Nic poważnego na razie ale jak to oleje to będzie niewesoło. I niestety ostra dieta się rozpoczęła. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło zrzuci się nagromadzone zapasy.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Dziecko, się wykurowało, to przyszedł czas na tatę, teraz ja się męczę. Taki upał, atu jeszcze gorączka, masakra :-(
fxxx

Post autor: fxxx »

a mnie upie.... kleszcz-pierwszy raz w życiu, a lasu nie unikam. W tamtym roku kolega był w szpitalu 3 tygodnie na boreliozę, a ja się boję teraz jak ...piiii...! Póki co na szczęście nie mam żadnych objawów. No i jeszcze mam w najbliższym czasie zaplanowane (i już zapłacone) wakacje :/
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

fxxx pisze:a mnie upie.... kleszcz-pierwszy raz w życiu, a lasu nie unikam. W tamtym roku kolega był w szpitalu 3 tygodnie na boreliozę, a ja się boję teraz jak ...piiii...! Póki co na szczęście nie mam żadnych objawów. No i jeszcze mam w najbliższym czasie zaplanowane (i już zapłacone) wakacje
Obserwuj miejsce ukąszenia, czy nie wychodzi "rumień" (coś mi świta, że do 4 tygodni później nawet się może pojawić). Mi raz wyszedł, poszedłem do rodzinnego, dostałem dość dużo antybiotyku a potem miałem przyjść na jakiś test, ale już nie pamiętam jaki, i zapomniałem też pójść na to. Dla męczących się z boreliozą ponoć nieraz świetnym sposobem jest długotrwałe regularne picie zioła *czystek*. p. Dobroń bardzo to w radiu polecała (można posłuchać: http://www.polskieradio.pl/9/306/Artyku ... wyjatkowe- ).

Zbychur - współczuję, ale fanie, że córka wyzdrowiała :) Tatusia jakoś mniej żal :wink:
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
Claymore
Kontakt:

Post autor: Claymore »

Zbychur pisze:Dziecko, się wykurowało, to przyszedł czas na tatę, teraz ja się męczę. Taki upał, atu jeszcze gorączka, masakra :-(
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę..., są też "dobre" strony - na zwolnieniu odpoczniesz ;-)
Pozdrawiam.
Zablokowany