przeróbka maglite 2AA
-
przeróbka maglite 2AA
Witam jestem osobą nową na forum .
Chce przerobić ową latarkę na jakąś diodę Cree ale nie wiem co i jak jaki driver jaka dioda i co dalej Proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy post
Chce przerobić ową latarkę na jakąś diodę Cree ale nie wiem co i jak jaki driver jaka dioda i co dalej Proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy post
Re: przeróbka maglite 2AA
SZOPEN1988 pisze:Witam jestem osobą nową na forum .
A tej latarce nie ma dużo miejsca na zrobienie czegokolwiek.
Jeśli cokolwiek umiesz ( w co wątpie) zrób to:
http://home.mchsi.com/~testlight/miniprokit2.htm
Uprzedzam pytanie o koszty:
TWOH 3 Watt Luxeon LED Emitter
AA Heatsink and micro screw - $5.00
Glass Lens & custom reflector - $5.00
MiniPro Converter Kit - $12.00
Converter kit component parts:
IC - $5.00
X5R Capacitor - $2.00 (two required)
Inductor - $3.00
PCB - $2.00
A jeśli nie to kup gotowy moduł, TerraLUX TLE-5EX MiniStar2 EXTREME MiniMaglite 2AA za stówe i masz spokuj.
P.S. Na przyszłość uprzedzam- pisz tak, żeby Cię można było zrozumieć, i to, że nikt nie odp. na torch.pl, to musisz zalozyc temat tutaj...
- Calineczka
- Kontakt:
Re: przeróbka maglite 2AA
C++, aleś miło przywitał Kolegę....co znaczy 'w co wątpię"...każdy kiedyś zaczyna i zamiast negatywnie oceniać umiejętności Kolegi może tak z usmiechem powiedziec co i jak?c++ pisze:
Jeśli cokolwiek umiesz ( w co wątpie) zrób to:
http://home.mchsi.com/~testlight/miniprokit2.htm
p.s. tak na co dzień C++ jest do rany przyłóż...(żadnej gangreny nie będzie )
A swoja drogą może warto zacząc od czegoś łatwiejszego? Jak wspomniał C++ miejsca tam za wiele nie ma....może warto zacząć od jakiejś juz ledowej lampki i zmienić leda, przetworniczkę, driver...na pewno będzie weselej po takiej wymianie
-
- Calineczka
- Kontakt:
-
Mówie- kup ten moduł. Będzie najlepiej. Ew. zmień diode, ale nie wiem czy to coś da.SZOPEN1988 pisze:Dobra już koniec o P99 Jakie macie koncepcje jak przerobić takiego maga ?
[ Dodano: Pią Sty 04, 2008 5:57 pm ]
Co do tego- Szopen podpadł mi na innym forum swoją wiedzą (może nie tym, że nic nie wiedział, to tym w jaki sposób starał się tą pomoc uzyskać), swoim stylem wypowiedzi ( co zdanie- byk ortograficzny)Calineczka pisze:C++, aleś miło przywitał Kolegę....co znaczy 'w co wątpię"...każdy kiedyś zaczyna i zamiast negatywnie oceniać umiejętności Kolegi może tak z usmiechem powiedziec co i jak?
p.s. tak na co dzień C++ jest do rany przyłóż...(żadnej gangreny nie będzie )
Tak naprawde, to jestem miły, ale teraz złe dni mam
-
-