Podziel się swoim smutkiem
Sytuacja się na razie ustabilizowała, woda się nie podnosi, ale też niestety nie opada. Na szczęście dużo jej brakuje do stanu z 2010r.
A tak to wyglądało wtedy
Most z drugiej strony wiochy, trochę wyższy o jakieś 60cm.
i Wisła kilka kilometrów wyżej.
Lepiej żeby to nie wróciło. Przed chwilą jechało kilka straży z motopompami. Jedną wiochę wyżej rzeki, ewakuowano kilka domów i przedszkole. Pozamykane są drogi i mosty na Wiśle. Znowu zaczyna lać
A tak to wyglądało wtedy
Most z drugiej strony wiochy, trochę wyższy o jakieś 60cm.
i Wisła kilka kilometrów wyżej.
Lepiej żeby to nie wróciło. Przed chwilą jechało kilka straży z motopompami. Jedną wiochę wyżej rzeki, ewakuowano kilka domów i przedszkole. Pozamykane są drogi i mosty na Wiśle. Znowu zaczyna lać
Pęknięty nożyk budowlany i rana cięta lewej dłoni Odpuściłem wczoraj 4 godziny czekania na chirurga bo nie ma tragedii....
Ostatnio zmieniony sobota 24 maja 2014, 22:32 przez Jacek318, łącznie zmieniany 1 raz.
Dużo zdrowia życzę!Pyra pisze:Witam
Zaczęło się w sobotę, dziś wizyta u lekarza. 5 dni zwolnienia, więc leżę i kaszlę...
Pozdrawiam
Mnie jakoś od piątku gardło boli, ale wiążę to z alergią i zapominaniem ostatnio o jakiś psikaczach do nosa. Żonę też gardło boli (i głowa, a mnie głowa wczoraj tylko), ale ona wyraźnie czuje wirusa Tak, czy owak u obojga nie wygląda na bakterie, tak, że leki i do roboty... Zresztą mnie tak często bez sensu boli gardło a potem przechodzi, że szkoda gadać, u laryngologów stanęło na tym, że alergia i tej wersji się trzymam
Pozdrawiam Kuba
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Witam
No jakaś masakra w tym roku...
Dziś ostatni dzień na wymianę karty kredytowej, więc mimo kaszlu pojechałem do banku. Tam miła Pani po odebraniu dokumentów, informuje mnie, że mój dowód osobisty utracił ważność 14-go maja (kto o tym w ogóle pamięta??). No to biorę fotki i walę do drugiego miasta tj. do UG. Tam się dowiaduję, że nie mogą być takie zdjęcia, bo muszą być aktualne i nie mogą być takie same jak poprzednie. Czas oczekiwania na dowód około miesiąca.
Oczywiście wniosek trzeba złożyć osobiście a gmina jest czynna do godziny 15 (tylko w poniedziałek dłużej).
Całe szczęście, że karta jest aktywna do końca czerwca i okazało się, że do tego terminu mogę ją wymienić, może zdążę.
Druga sprawa, że w niedzielę pod Poznaniem, są zawody tractor pulling w wersji full. A ja dalej kaszlę
Pozdrawiam
No jakaś masakra w tym roku...
Dziś ostatni dzień na wymianę karty kredytowej, więc mimo kaszlu pojechałem do banku. Tam miła Pani po odebraniu dokumentów, informuje mnie, że mój dowód osobisty utracił ważność 14-go maja (kto o tym w ogóle pamięta??). No to biorę fotki i walę do drugiego miasta tj. do UG. Tam się dowiaduję, że nie mogą być takie zdjęcia, bo muszą być aktualne i nie mogą być takie same jak poprzednie. Czas oczekiwania na dowód około miesiąca.
Oczywiście wniosek trzeba złożyć osobiście a gmina jest czynna do godziny 15 (tylko w poniedziałek dłużej).
Całe szczęście, że karta jest aktywna do końca czerwca i okazało się, że do tego terminu mogę ją wymienić, może zdążę.
Druga sprawa, że w niedzielę pod Poznaniem, są zawody tractor pulling w wersji full. A ja dalej kaszlę
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
no cóż, może to specyfika współpracy z bankiem bez oddziałów?fotorondo pisze:masz mieć aktualny dowód osobisty, jak mi się skończyła ważność dowodu to bank internetowy po 2 czy 3 tyg odmówił wykonania przelewu
DO czy paszport są dokumentami tożsamości, czyli pozwalają potwierdzić, kim jest ich posiadacz. Gdy już to potwierdzenie nastąpi, to bank nie ma powodów, by odmówić świadczenia umowy. Moim zdaniem wygaśnięcie ważności jednego z dokumentów tożsamości także nie powinno być powodem odmowy, bo przecież autoryzacja przelewu odbywa się na podstawie innych informacji, bez ustalania tożsamości zlecającego.
Może rozwiązaniem w tym przypadku byłoby posłużenie się w "banku internetowym" ważnym dokumentem tożsamości?
Ostatnio zmieniony piątek 30 maja 2014, 17:19 przez ptja, łącznie zmieniany 1 raz.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
To faktycznie współczuję banku, jeżeli trzeba jechać do niego, żeby wymienić kartę... Jakieś cyrki, mi po prostu przysyłają nową, a jak zmiana w umowie, to też przysyłają do podpisania i tyle.Pyra pisze:Dziś ostatni dzień na wymianę karty kredytowej, więc mimo kaszlu pojechałem do banku.
No a *uwiąd* to niestety uwiąd i bez pofatygowania się nigdzie się nie da
Tekst podpisu:
Paszport jest dokumentem potwierdzającym tożsamość, ale nie ma w nim adresu zameldowania. Prawo jazdy, legitymacja ubezpieczeniowa również potwierdzają tożsamość. Choć na Śląsku mamy dyskietki i legitymacja w zasadzie nie jest potrzebna w przychodni, oprócz hospitalizacji chyba, to czasem się przydaje. Mnie kiedyś uratowała, kiedy skradziono mi plecak ze wszystkimi dokumentami i kartą do bankomatu.