Dwa drivery Nanjg 105c i problem.

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
yanek_00

Dwa drivery Nanjg 105c i problem.

Post autor: yanek_00 »

Buduję czołówkę. Wszystko złożyłem do kupy, odpalam i co? Świecą dwie diody na raz.
Schemat połączenia wyłączników jak na obrazku.

Obrazek

Kiedy wyłączony jest wyłącznik lewy, a włączony prawy, to dioda podłączona do prawego świeci normalnie, a ta do lewego również z taką samą mocą, ale pomruguje, na odwrót jest to samo z tym że mruga druga dioda.
Kiedy jeden driver jest włączony, włączanie drugiego nie przynosi żadnego skutku, bez względu na tryb włączonego.

Czy problem jest ze wspólną masą? Czy może jednak gdzieś przy lutowaniu mi się coś zwarło?
Diody podłączone zgodnie ze sztuką, plus przy diodzie na płytce, minus z nogi AMCka.
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Musisz mieć gdzieś zwarcie w obwodzie diody, sprawdź czy kabel minusowy diody nie zwiera z masą, czasem przy montażu podłoże lubi się obkręcić i zedrzeć izolacje z kabli.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Musisz mieć błąd w podłączeniu lub coś Ci zwiera się. Wspólna masa tu nie szkodzi.
Jeżeli do drivera np. z lewej strony nie jest doprowadzone napięcie (włącznik rozłączony) to nie ma siły żeby dioda się zaświeciła ;) jeżeli wszystko było by ok.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
yanek_00

Post autor: yanek_00 »

Zgodnie z przypuszczeniami, zwarte plusy diod przez śrubki dociskające ledy do piguły :)
ODPOWIEDZ