Cyanogenmod 4.4.2 na galaxy s advance
Cyanogenmod 4.4.2 na galaxy s advance
Witam.
Naczytałem się już nie raz o tej modyfikacji android-a i powiem szczerze że chciałbym to zainstalować na swoim telefonie.
Mam teraz andka 2.3.6 i parę rzeczy już mi w nim nie pasuje.
Problem w tym że absolutnie nie wiem jak się za to zabrać. Niby jest sporo opisów w jak to zrobić ale jakoś nie mogę zebrać tego do kupy i nie rozumie po prostu niektórych rzeczy. Nie wiem też skąd wziąć tego moda.
Mógłby mi ktoś krok po kroku rozpisać jak zrobić tego moda?
Najlepiej tak żeby w razie niepowodzenia można było wrócić do starej wersji.
Naczytałem się już nie raz o tej modyfikacji android-a i powiem szczerze że chciałbym to zainstalować na swoim telefonie.
Mam teraz andka 2.3.6 i parę rzeczy już mi w nim nie pasuje.
Problem w tym że absolutnie nie wiem jak się za to zabrać. Niby jest sporo opisów w jak to zrobić ale jakoś nie mogę zebrać tego do kupy i nie rozumie po prostu niektórych rzeczy. Nie wiem też skąd wziąć tego moda.
Mógłby mi ktoś krok po kroku rozpisać jak zrobić tego moda?
Najlepiej tak żeby w razie niepowodzenia można było wrócić do starej wersji.
Aby wgrać samsungowy 4.1.2 nie trzeba rootować. Fakt, sam telefon aktualizacji nie wykrywa, bo nasi operatorzy nie przygotowali nowej, jest tylko "czysty" soft. Ale to i lepiej, nie potrzebuję dodatków Play-a jakie miałem w wersji oryginalnej.
Aby wgrać ten soft (pewnie zresztą Cyanogenmod tak samo) trzeba użyć Odin-a.
Ja nie mam najmniejszych problemów po tej aktualizacji, telefon działa zdecydowanie lepiej niż wcześniej. Z tego co czytałem ważne jest, aby przed aktualizacją (na starym andku) robić restet telefonu (ten co wszystko czyści) i tak samo po zainstalowaniu nowego.
I internecie są poradniki jakie opcje zaznaczyć w Odin-ie i skąd soft ściągnąć.
Aby wgrać ten soft (pewnie zresztą Cyanogenmod tak samo) trzeba użyć Odin-a.
Ja nie mam najmniejszych problemów po tej aktualizacji, telefon działa zdecydowanie lepiej niż wcześniej. Z tego co czytałem ważne jest, aby przed aktualizacją (na starym andku) robić restet telefonu (ten co wszystko czyści) i tak samo po zainstalowaniu nowego.
I internecie są poradniki jakie opcje zaznaczyć w Odin-ie i skąd soft ściągnąć.
Troche Cie czytania czeka, bo wiele informacji, ale wszystko co trzeba powinno być na XDA
http://forum.xda-developers.com/galaxy-s-advance
http://forum.xda-developers.com/galaxy-s-advance
Etam, proste jak konstrukcja cepa. Opis np tu: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/t ... -412-odin/tty5150 pisze:Troche Cie czytania czeka
Nie pamiętam tylko, czy ta wersja softu która jest w tym przykładzie to oficjalna wersja PL. Bo były wersje wcześniejsze, np dla Rosji które też obsługiwały polski język, ale to jednak były inne wersje.
Nie trzeba znowu XDA wertować wystarczy poszukać nawet u nas na forum.
Sam przecież napisałem skrócony poradnik klik
Zmieniają się tylko pliki odpowiedzialne za ROOT i wersje Androida.
Sam przecież napisałem skrócony poradnik klik
Zmieniają się tylko pliki odpowiedzialne za ROOT i wersje Androida.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Mam tak czasem w moim starym telefonie. Tam jest jakiś android 2.3. Prawdopodobnie to wina jakiejś aplikacji. Zainstalowałem kiedyś aplikację, która podaje więcej informacji o systemie. Zazwyczaj najwięcej czasu telefon jest uśpiony (deep sleep). Gdy bateria szybko się rozładowywała to telefon praktycznie wcale nie był uśpiony. Niestety nie udało mi się zlokalizować dlaczego tak się dzieje. Mogę się jedynie chwilowo pozbyć problemu, ale i tak po jakimś czasie wróci. Wystarczy włączyć tryb samolotowy (czyli rozłączyć od wszystkiego) i po chwili wyłączyć telefon. Po ponownym włączeniu powinno normalnie działać (przez jakiś czas). Samo wyłączenie telefonu nie zawsze pomaga.