Z innej beczki -sianie kamery samochodowej na riadiu w aucie
Z innej beczki -sianie kamery samochodowej na riadiu w aucie
Witam Serdecznie
Zastanawiam się z czego można by skorzystać żeby zasilić kamęrkę samochodową z 12 na 5v i żeby zasilacz nie siał.
Przeczytałem ten wątek
link
Da się taki pod zapalniczkę samochodową zlokalizować na allegro czy trzeba samemu modzić
Ktoś z forum by był w stanie zrobić coś takiego za od powiednią gratyfikację
Rejestrator Prestigio RoadRunner520 Full HD
posiadam taki sterownik pod leda :
Pozdrawiamlink
Czy na bazie niego można zrobić zasilanie kamery i czy taki sterownik będzie siał jak chińskie ładowarki dorzucane do urządzeń w standardzie ?
Zastanawiam się z czego można by skorzystać żeby zasilić kamęrkę samochodową z 12 na 5v i żeby zasilacz nie siał.
Przeczytałem ten wątek
link
Da się taki pod zapalniczkę samochodową zlokalizować na allegro czy trzeba samemu modzić
Ktoś z forum by był w stanie zrobić coś takiego za od powiednią gratyfikację
Rejestrator Prestigio RoadRunner520 Full HD
posiadam taki sterownik pod leda :
Pozdrawiamlink
Czy na bazie niego można zrobić zasilanie kamery i czy taki sterownik będzie siał jak chińskie ładowarki dorzucane do urządzeń w standardzie ?
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
To z linku to kompletny zasilacz sieciowy.
Ty potrzebujesz tylko układ LM7805 i opierając się o schemat http://www.lightsound.com.pl/wp-content ... m78051.jpg wykonać układzik
Układ LM7805 prawdopodobnie będzie potrzebował kawałek radiatora/blaszki i na pewno nie może być schowany w szczelnej plastikowej obudowie bo będzie się na nim wytracała moc, tym większa im więcej prądu pobiera kamerka.
Edit, ta przetwornica powinna być bardzo przyzwoita, jej twórca to ogarnięty człowiek możesz się nawet zapytać przez zakupem czy nada się do Twojego zastosowania.
Ty potrzebujesz tylko układ LM7805 i opierając się o schemat http://www.lightsound.com.pl/wp-content ... m78051.jpg wykonać układzik
Układ LM7805 prawdopodobnie będzie potrzebował kawałek radiatora/blaszki i na pewno nie może być schowany w szczelnej plastikowej obudowie bo będzie się na nim wytracała moc, tym większa im więcej prądu pobiera kamerka.
Edit, ta przetwornica powinna być bardzo przyzwoita, jej twórca to ogarnięty człowiek możesz się nawet zapytać przez zakupem czy nada się do Twojego zastosowania.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Tak zrobiłem właśnie, wysłałem Panu Mirkowi na elektrodzie PW w tej sprawie
Na youtubie śledzę od dawna jego poradniki do Eclipsa i jestem pod wrażeniem
Na youtubie śledzę od dawna jego poradniki do Eclipsa i jestem pod wrażeniem
Zestaw rowerowy:
Jest to przetwornica impulsowa i zawsze jest szansa na sianie, chyba, że będzie w ekranowanej obudowie.vin324pl pisze:Znalazłem Coś takiego
link
Nada się do samochodu ?
Gdzie widzisz zasilacz sieciowy ?maciex93 pisze:To z linku to kompletny zasilacz sieciowy.
Radiatorek oczywiście musi być ale przy prądach do ok 200mA można będzie schować ją i w plastikowej obudowie. Kamerka raczej więcej niż 500mA nie weźmie więc max 5W ciepła będzie do odprowadzenia.maciex93 pisze:Układ LM7805 prawdopodobnie będzie potrzebował kawałek radiatora/blaszki i na pewno nie może być schowany w szczelnej plastikowej obudowie bo będzie się na nim wytracała moc, tym większa im więcej prądu pobiera kamerka.
Jak pisałem posta to vin324pl podał linka do http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1416034.html dlatego napisałem że to zasilacz sieciowyElSor pisze:Gdzie widzisz zasilacz sieciowy ?maciex93 pisze:To z linku to kompletny zasilacz sieciowy.
Potem musiał zmienić treść.
Jak by kamerka brała około 0,2A to mocy wcale dużo nie będzie się wytracało, jednak warto o tym pamiętać.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Na 100% 0 siania i cena nawet z przesyłką wszystkich części <10zł. W "pobliskim" sklepie elektronicznym cena także powinna się zamknąć w ok 3zł a nawet niższej. LM7805 jest też często stosowany w różnych urządzeniach, które można znaleźć w domu / na śmietniku itp.vin324pl pisze:Czyli ogarnąć schemat powyżej i na LM7805 zero siania ?
- pegasus_sis
Mam zasilacz Cellular line
i nic nie sieje. Sprawdzane na stacjach radiowych o słabym sygnale i na granicy zasięgu. Zasilam tym kamerkę Kupiłem też 2xUSB z Fasttech i szumi nawet Trójka w centrum Łodzi wystarczy włożyć do gniazda zapalniczki.
i nic nie sieje. Sprawdzane na stacjach radiowych o słabym sygnale i na granicy zasięgu. Zasilam tym kamerkę Kupiłem też 2xUSB z Fasttech i szumi nawet Trójka w centrum Łodzi wystarczy włożyć do gniazda zapalniczki.