Podziel się swoją radością
U mnie po wymianie parownika na nowy po 8-miu latach spalanie spadło o 1.5l gazu/100km, więc jestem zadowolony
Poza tym robiąc porządki w mojej pierwszej supergraciarni-kotłowni znalazłem praktycznie nową suwmiarkę firmy VIS Teraz leży razem z tą elektroniczną z Lidla
Poza tym robiąc porządki w mojej pierwszej supergraciarni-kotłowni znalazłem praktycznie nową suwmiarkę firmy VIS Teraz leży razem z tą elektroniczną z Lidla
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
No i mając chwilę wolnego udało mi się zmajstrować driverek programowalny (oczywiście przeróbka NANJG 105c). Jak dobrze pokombinuję to nawet zmieści się ochrona termiczna (bez wymiany procka na "większy").
Ostatnio zmieniony piątek 16 maja 2014, 22:47 przez ElSor, łącznie zmieniany 1 raz.
Poprawiłem literówkę. Nurkowe mnie niestety nie kręcą. Raz modowałem latarkę nurkową i dziękuję bardzo. Latarka po rozebraniu, wg mnie nie miała szans utrzymać szczelności i poprawiłem, co uznałem za słuszne, żeby nie było ew niespodzianek. Ponoć była wcześniej testowana na ~30m i było OK. Gorzej, jeśli miałem rację i mimo moich starań zassie wodę ...ptja pisze:znaczy małego nureczka zmajstrowałeś?ElSor pisze:/.../udało mi się zmajstrować diverek /.../
Jacek318, a kombinuję Zasilanie wzmacniacza (słuchawkowego) z akumulatora ma niezaprzeczalne zalety - stabilność, brak przydźwięków z zasilania i innych śmieci obecnych w gniazdkowym 230. Żadnych audiofilskich zapędów nie mam, czysta ciekawość, a dwie garście ogniw od woytazo i tak wyszły taniej niż toroid dedykowany do audio .
Co do obudowy to kupna i zza oceanu, niestety w naszym kraju takich rzeczy nie robią. Sklepu już niestety nie znajdę, ale cena zaporowa, duża obudowa do gainclone+mała z powyższego zdjęcia to 170$+120zł vat+cło
Co do obudowy to kupna i zza oceanu, niestety w naszym kraju takich rzeczy nie robią. Sklepu już niestety nie znajdę, ale cena zaporowa, duża obudowa do gainclone+mała z powyższego zdjęcia to 170$+120zł vat+cło
No tak, do wzmacniacza słuchawkowego taki pakiet wystarczy. O ile się nie mylę kostka wygląda na TDA.
Fakt dobra obudowa często przewyższa koszt całego wzmacniacza. Chyba się pokuszę o obudowę DIY + anodowanie powierzchni.
Potencjometr drabinkowy + LM3875 polutowane w pająku (nie dla cięcia kosztów).
Kiedyś dość dużo czytałem na temat GainClone, ale wiedza już odparowała
Pozdrawiam
Fakt dobra obudowa często przewyższa koszt całego wzmacniacza. Chyba się pokuszę o obudowę DIY + anodowanie powierzchni.
Potencjometr drabinkowy + LM3875 polutowane w pająku (nie dla cięcia kosztów).
Kiedyś dość dużo czytałem na temat GainClone, ale wiedza już odparowała
Pozdrawiam