Atomizer do epapierosa - jaki wybrać ?
Atomizer do epapierosa - jaki wybrać ?
Witam.
Od dość długiego czasu używam cleanomizera ViVi Nova (czy jakoś tak) a dokładnie klonu. Niby wszystko ok - na grzałce 1,8 oma, kopci fajnie, smak itd mi odpowiada, ALE ma wadę - potrafi puszczać płyn i do ustnika i pod uszczelki co daje dość często wkurzający efekt - zalewam wieczorem, następnego dnia rano sucho...
Macie jakieś sprawdzone, konkretne modele i ewentualnie sprzedawców, którzy sprzedają konkretny towar ? Mogą to być klony itd, ale aby były w pełni sprawne, miały wymienne grzałki i dobrze kopciły.
Dzięki za sugestie.
EDIT-Jak by coś, używam zasilania takiego jak E-Go Twist, z napięciem ustawionym na 3,2V oraz klona tej zabawki.
Od dość długiego czasu używam cleanomizera ViVi Nova (czy jakoś tak) a dokładnie klonu. Niby wszystko ok - na grzałce 1,8 oma, kopci fajnie, smak itd mi odpowiada, ALE ma wadę - potrafi puszczać płyn i do ustnika i pod uszczelki co daje dość często wkurzający efekt - zalewam wieczorem, następnego dnia rano sucho...
Macie jakieś sprawdzone, konkretne modele i ewentualnie sprzedawców, którzy sprzedają konkretny towar ? Mogą to być klony itd, ale aby były w pełni sprawne, miały wymienne grzałki i dobrze kopciły.
Dzięki za sugestie.
EDIT-Jak by coś, używam zasilania takiego jak E-Go Twist, z napięciem ustawionym na 3,2V oraz klona tej zabawki.
ILPT
Mi grzałek nie che się kręcić, dlatego Vertigo jest u Ciebie Szukam czegoś sprawdzonego, po prostu
PS-Istnieje może gdzieś w odmętach internetu, akumulator do elektronika, który będzie miał takie założenia:
-regulacja napięcie
-ładowanie bezpośrednio z portu USB
?
A gdyby dodatkowo miał możliwość zapodania ogniwa 18650 to ja takie coś "kce"... Znając życie nic takiego nie ma, ale nawet bez tego 18650 to jak ktoś widział niech daje znać.
PS-Istnieje może gdzieś w odmętach internetu, akumulator do elektronika, który będzie miał takie założenia:
-regulacja napięcie
-ładowanie bezpośrednio z portu USB
?
A gdyby dodatkowo miał możliwość zapodania ogniwa 18650 to ja takie coś "kce"... Znając życie nic takiego nie ma, ale nawet bez tego 18650 to jak ktoś widział niech daje znać.
ILPT
Po co z USB, przecież nie od tego są ładowarki 18650 żeby się męczyć.skaktus pisze:-ładowanie bezpośrednio z portu USB
Zasilań na 18650 jest bardzo dużo, eVic (czyli to co podał Zbychur), od siebie polecę najlżejszą wersje tego typu czyli S.I.D., na fasttechu jest tego od groma i wystarczy przeglądnąć oferty.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Jakoś nie bardzo mi pasuje jechać na wyjazd na 2 tygodnie i brać z sobą koniecznie ładowarkę na wyjazd. Wiem że są małe, ale co z tego. Kilkukrotnie zdarzyło mi się, że padła mi fajka w aucie, co w tym wypadku ? Kolejna ładowarka na 12V ? Mi to nie pasujeRysiu. pisze:Po co z USB, przecież nie od tego są ładowarki 18650 żeby się męczyć.skaktus pisze:-ładowanie bezpośrednio z portu USB
Zasilań na 18650 jest bardzo dużo, eVic (czyli to co podał Zbychur), od siebie polecę najlżejszą wersje tego typu czyli S.I.D., na fasttechu jest tego od groma i wystarczy przeglądnąć oferty.
Wróćmy jednak to atomizera - czy są jakieś ciekawe klony ViVi Nova lub dające podobne wrażenia w cenie 20 - 30 zł ?
ILPT
To ja mogę polecić "Screw Tank" jest za 25zł i ma tanie wymienne grzałki.skaktus pisze:Wróćmy jednak to atomizera - czy są jakieś ciekawe klony ViVi Nova lub dające podobne wrażenia w cenie 20 - 30 zł ?
Nic w nim nie leje tylko trzeba w silikonowym kapturku powiększyć rowki na sznurki bo inaczej za mało LQ dostaje grzałka i lubi zabobrzyć.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC