Nowy smartfon do 1000zł
No i dziś, po 2 dniach ciężkich męczarni dla telefonu, udało mi się rozładować pojemniejszą baterię Insigni 5x Nie wiem czy sensation w tych samych warunkach dotrwał by do południa
Niestety jest tez pewien minus - na Sensationa udało mi się wrzucić custom roma - Viper'a. Tak ładnie wygląda i działa, że aż żal się go pozbyć ...
Niestety jest tez pewien minus - na Sensationa udało mi się wrzucić custom roma - Viper'a. Tak ładnie wygląda i działa, że aż żal się go pozbyć ...
Szczerze mówiąc to nie wiem, miałem założoną na chwilę, ale jakiś taki gruby i ciężki mi się wydawał. Teraz moja idzie do serwisu, - popękał digitizer, zobaczymy jak serwis się sprawi. Nosiłem w bocznej kieszeni spodni i przy kucaniu któregoś razu nie wytrzymał.Wojto pisze: Grzebyk mógłbyś powiedzieć ile wytrzymywał telefon na dużej baterii?
Po czasie zachwytu nad nowym telefonem i po poznaniu jego możliwości przyszedł czas na normalne użytkowanie. 2 dni i 20h działania na dużej baterii Insigni 5x zużyło 21% baterii. W tym czasie wysłałem 1 SMSa, odebrałem z 5, przegadałem z 30 minut i siedziałem ~40 min w necie przez 3G. System mam najnowszy dostępny na stronie GoClevera. Poprzedni telefon byłby już po kolejnym ładowaniu a tutaj zapowiada się spokojnie 10 dni działania. Po dokupieniu apki SwiftKey nie widzę żadnych braków względem poprzednika.
Moja motorola defy zaczyna już momentami doprowadzać mnie do szału i zastanawiam się nad jej zmianą na coś lepszego.
Moje główne wymagania to:
- wyświetlacz nie większy niż 4,5”
- nie mniej niż 250ppi
- bateria wystarczająca na 2 dni spokojnego użytkowania
- dobrze działający GPS
- solidna obudowa
- mile widziane USB OTG
- mile widziane 2 x sim z obsługą AERO
- aparat >8MPx
- cena do 800zł
- nie potrzebuję ogromnej wydajności, nie gram w gry, ważne aby programy takie jak nawigacje czy przeglądarka działały bezproblemowo.
- może być Chińczyk, ale zakup najlepiej w Polsce z polską gwarancją
Bardzo kusi mnie jiayu G4Turbo ( http://allegro.pl/jiayu-g4turbo-dual-si ... 74187.html ), jednak wolałbym coś trochę mniejszego. Czytałem także, że zdarzają się problemy z GPSem. Może zaproponujecie coś innego?
Moje główne wymagania to:
- wyświetlacz nie większy niż 4,5”
- nie mniej niż 250ppi
- dobrze działający GPS
- solidna obudowa
- mile widziane USB OTG
- mile widziane 2 x sim z obsługą AERO
- aparat >8MPx
- cena do 800zł
- nie potrzebuję ogromnej wydajności, nie gram w gry, ważne aby programy takie jak nawigacje czy przeglądarka działały bezproblemowo.
- może być Chińczyk, ale zakup najlepiej w Polsce z polską gwarancją
Bardzo kusi mnie jiayu G4Turbo ( http://allegro.pl/jiayu-g4turbo-dual-si ... 74187.html ), jednak wolałbym coś trochę mniejszego. Czytałem także, że zdarzają się problemy z GPSem. Może zaproponujecie coś innego?
Może się powtarzam, haier w910pietros pisze: - wyświetlacz nie większy niż 4,5”
- nie mniej niż 250ppi
- dobrze działający GPS
- solidna obudowa
- aparat >8MPx
- cena do 800zł
- może być Chińczyk
Jest na qualcommie snapdragon 400-jest świetny GPS, wydajność bardzo dobra, wyświetlacz 320ppi IPS, obudowa IP54 i szybka gorilla glass (prawdziwa, po pół roku mam jedną mniejszą ryskę a nie szanuję go; mój brat SGS4 już dwa razy za ten czas załatwił, a dbamy podobnie o telefony). Fajny smukły telefon po za tym no i 400 zł a nie 800 zł. Wadą jest tylko android w wersji 4.1 i małą ilość romów, jednak coś tam jest, root jest.
Mam problemy z transmisją danych przez 3G i WIFI. Połączenia działają jak im się chce, rozłączają się w losowym momencie. Przez WIFI nie jestem w stanie pobrać więcej niż 2-3MB, muszę rozłączyć i połączyć ponownie. Przywracanie do ustawień fabrycznych nie daje rezultatów, podejrzewam, że może to być problem sprzętowy. Zdarzały się także niespodziewane restarty i problemy z uruchomieniem - restartował się po kilka razy. Mam jeszcze trochę gwarancji, dlatego chciałem kupić coś innego, oddać go do naprawy i popchnąć w świat.
Gdyby nie te problemy to naprawdę nie rozstawałbym się z tym telefonem.
Doczytałem trochę i chyba większość chińskich smartfonów ma problem z GPSem.
Gdyby nie te problemy to naprawdę nie rozstawałbym się z tym telefonem.
Doczytałem trochę i chyba większość chińskich smartfonów ma problem z GPSem.
Może podobnie jak w moim SGS Galaxy I, wystarczy zrobić "Wipe Cache" , (o ile masz taką opcję i zrootowany) raz na miesiąc i telefon ożywa.Wojto pisze:Coś te telefony jak na złość zaczynają działać. Moja Xperia Neo też ledwo chodzi, przeglądanie stron i obsługa aplikacji działa znacznie wolniej jak kiedyś. Będę musiał zainstalować na nowo soft, ale z jednordzeniowego procka wiele się nie wyciśnie...
Też mam neo v, jadę na andku 2.3.4 i muszę powiedzieć że jest git.
System od jakiegoś roku nie był ruszany, żadne wipe itp.
Kartka 4GB klasa 4, jednak nie zaśmiecona.
Tak z ciekawości spojrzałem po ile teraz chodzi neo i... za 260zł można mieć nówkę gdzie 2 lata temu dałem x2. Ech te sprzęty
System od jakiegoś roku nie był ruszany, żadne wipe itp.
Kartka 4GB klasa 4, jednak nie zaśmiecona.
Tak z ciekawości spojrzałem po ile teraz chodzi neo i... za 260zł można mieć nówkę gdzie 2 lata temu dałem x2. Ech te sprzęty
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Chyba pomogło Dzięki Zbychur!
Też mam android 2.3.4, na 4.0 chodził dosyć dziwnie. Telefon jest fajny, zwłaszcza ekran mi się podoba w nim i filmy w HD. Wgrałem sobie modyfikacje żeby Youtube odtwarzało w 720p zamiast 480 oryginalnie i jest super. Największa wada to błyszcząca obudowa i wypukła klapa baterii, można bączki kręcić telefonem jak się nudzi
Też mam android 2.3.4, na 4.0 chodził dosyć dziwnie. Telefon jest fajny, zwłaszcza ekran mi się podoba w nim i filmy w HD. Wgrałem sobie modyfikacje żeby Youtube odtwarzało w 720p zamiast 480 oryginalnie i jest super. Największa wada to błyszcząca obudowa i wypukła klapa baterii, można bączki kręcić telefonem jak się nudzi