Zniknely tryby w latarce

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
Fluxor

Zniknely tryby w latarce

Post autor: Fluxor »

Witam, posiadam takie cos

Obrazek

standartowo miala 3 tryby swiecenia Low-->Hi-->Strobe niestety wypadla mi ostatnio z kieszeni i po upadku zniknely tryby i po wlaczeniu od razu swieci pelna moca. Rozebralem ja, nic nie odpadlo w driverze wiec gdzie zniknely 2 tryby? Kolejna sprawa jak wzmocnic skrecenie gornej czesci gdzie jest dioda z reszta bo gwint jest dosyc lichy i mozna wyciagnac ta czesc bez jej odkrecania jesli uzyje sie troche wiecej sily. Nawinalem narazie cos na gwint zeby lepiej siedzial ale sa problemy bo nie kontaktuje czasem i trzeba przekrecic lekko zeby zaswiecilo.

-----------------------------
Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony sobota 03 sty 2009, 14:44 przez Fluxor, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

hmm, zmienic latarke?
JAk wrzucisz dobre zdjecia makro lub skany driverka postaram sie znalezc problem
Jak nie masz wprawy mozesz nie zobaczyc tego, co ja zobacze ;-)
Awatar użytkownika
Fluxor

Niestety zywot tej latarki dobiegl juz konca. Nie bylo mi dane uzywac jej dlugo, wytrzymala niecale 2 tygodnie. Po upadku zniknely tryby, gwint przestal trzymac, dopelnieniem wszystkiego bylo zepsucie sie najprawdopodobniej drivera. Nie reaguje po podaniu napiecia. Sama dioda jest sprawna i swieci. Pozostaje chyba tylko kupic nowa latarke z troche wyzszej polki cenowej a do tej moze nowe serduszko gdzies znajde, jesli zamowie cos pierwszy raz z DX.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Fluxor - skąd jesteś? Jeśli mieszkasz w poblizu Trójmiasta, to jakieś części z odzysku powinny sie znaleźć...
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Fluxor

Niestety nie te rejony, jestem z Opola. Moze ma ktos cos ciekawego na sprzedaz??
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Nie wiem, czy warto akurat w nia inwestować, to Twoja decyzja. Jesli jednak chcesz, to pewnie u kogoś znajdzie sie jakis stary sterownik (musialbym sprawdzic w pracy czy cos sie nie wala...) - nie lepiej jednak nowy z DX w razie czego? Moze kupując nową latarke na DX weż od razu sterownik :)

A myslalem raczej o tym, ze jesli bylbys w poblizu kogos kto ma czesci, to moglbys sprawdzic, czy z innym sterownikiem latarka zadziala i wtedy myslec o jej reanimacji. Wedlug mnie kupowanie driverka "na slepo" jest troche bez sensu - wolałbym osobiscie nabyc lepsza latarke a nie bić sie jednoczesnie z driverkiem i pouszkadzaną obudową...
Pozdr.
Pikom
ODPOWIEDZ