lampka cofania jako dodatkowe światło.
- extreme_ilumin
lampka cofania jako dodatkowe światło.
Witam szanowne grono.
Panowie poszukuję jakiegoś ciekawego produktu lub pomysłu do doświetlenia samochodu podczas cofania.
Zależy mi na bardzo małym rozmiarze a za razem dość sporym świetle jakie emituje.
Poprzez mały rozmiar rozumiem coś wielkości światła DRL Philipsa model z 4 diodami.
całość będzie zamontowana pod tylnym zderzakiem w vw passat b5 Vario.
Rozglądałem się za czymś w sieci lecz gotowe lampy robocze LED są za duże i za drogie, szukałem również czy ktoś może ma do odsprzedania pojedynczą lampę DRL Philipsa ale tu też lipa.
Niestety fabryczne światło wsteczne wystarcza tylko w miejscach słabo oświetlonych, mam przyciemnione szyby i ciemne lampy więc przy deszczu całkowicie nic nie widać a w pracy manewruje na zadupiu i potrzebuje widzieć gdzie cofie.
Jeśli ktoś coś wie ma pomysł to poproszę o radę.
Proszę sobie darować wszelkie kwestie typu stracisz dowód rejestracyjny, brak homologacji lub poszukaj na google.
Jeśli ktoś wie to napisze reszcie dziękujemy.
Panowie poszukuję jakiegoś ciekawego produktu lub pomysłu do doświetlenia samochodu podczas cofania.
Zależy mi na bardzo małym rozmiarze a za razem dość sporym świetle jakie emituje.
Poprzez mały rozmiar rozumiem coś wielkości światła DRL Philipsa model z 4 diodami.
całość będzie zamontowana pod tylnym zderzakiem w vw passat b5 Vario.
Rozglądałem się za czymś w sieci lecz gotowe lampy robocze LED są za duże i za drogie, szukałem również czy ktoś może ma do odsprzedania pojedynczą lampę DRL Philipsa ale tu też lipa.
Niestety fabryczne światło wsteczne wystarcza tylko w miejscach słabo oświetlonych, mam przyciemnione szyby i ciemne lampy więc przy deszczu całkowicie nic nie widać a w pracy manewruje na zadupiu i potrzebuje widzieć gdzie cofie.
Jeśli ktoś coś wie ma pomysł to poproszę o radę.
Proszę sobie darować wszelkie kwestie typu stracisz dowód rejestracyjny, brak homologacji lub poszukaj na google.
Jeśli ktoś wie to napisze reszcie dziękujemy.
- pegasus_sis
A może jedna taka lampka, 5cm wysokości, wysoka wytrzymałość (kamienie!) i dużo światła:
http://sklep.wesem.pl/5/6714/halogenowe ... _typu_lpr9
Muszą być koniecznie diody? Dzienne dużo nie oświetlą, mają ograniczoną przepisami jasność (przynajmniej te z legalizacją...)
http://sklep.wesem.pl/5/6714/halogenowe ... _typu_lpr9
Muszą być koniecznie diody? Dzienne dużo nie oświetlą, mają ograniczoną przepisami jasność (przynajmniej te z legalizacją...)
- extreme_ilumin
Lampka z wesema już przerabiałem jako halogeny w innym aucie a dokładnie w seju i D...y nie urywa jeśli chodzi o jakość i trwałość.
Co do dziennych to mam na myśli mały rozmiar i ingerencję w diody tzn jakiegoś moda jeśli się uda. Zależy mi na jak najmniejszym zeszpeceniu auta jakąś dużą dyndającą lampą z tyłu a DRL są praktycznie nie widoczne.
Co do dziennych to mam na myśli mały rozmiar i ingerencję w diody tzn jakiegoś moda jeśli się uda. Zależy mi na jak najmniejszym zeszpeceniu auta jakąś dużą dyndającą lampą z tyłu a DRL są praktycznie nie widoczne.
- pegasus_sis
- extreme_ilumin
Co do oślepiania to bez przesady nie będę celowo ustawiał światła centralnie w oczy innym kierowcomskaktus pisze:Rozważ kwestię oślepiania. Zawsze możesz zastosować 20W halogeny zamiast 20W standardowych żarówek.
Zależy mi bardziej na doświetleniu dołu, żeby jakiejś studzienki nie zaliczyć.
Fabryczne lampki jakieś kontury przeszkód kreślą bezpośrednio za autem.
Żarówki halogenowej nie testowałem lecz w ciemnej lampie nawet szybka od wstecznego jest dymiona.
Ale dzięki panowie za podjęcie mediacji
Dokładnie miałem sen o czymś takim tylko znacznie mniejszym i tańszym Lampa led
Ostatnio zmieniony poniedziałek 28 kwie 2014, 23:01 przez extreme_ilumin, łącznie zmieniany 1 raz.
- extreme_ilumin