szczelność włącznika skyray king

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
rider

szczelność włącznika skyray king

Post autor: rider »

Kupiłem kinga 6 x xm-l z wallbuys i włącznik luźno skręcony bez oringa ani uszczelki, według pomiarów luzu do włącznika chwilowego 0,5mm od obudowy włącznika. Jak jest w orginale? Na forum był wpis że włącznik jest szczelny, na zagranicznych doszukałem się że niezbyt. Mam zamiar wcisnąć oring 10mm x 1mm i lekko podkleić silikonem pod włącznikiem chwilowym, lub nawet całkowicie zalać przestrzeń pomiędzy guzikiem a włącznikiem i liczyć że silikon tyle się ugnie.
Awatar użytkownika
Dariusz70

Post autor: Dariusz70 »

Orginał ma uszczelkę pod włącznikiem (PCB od stycznika). Po skręceniu woda nie przedostanie się do latarki.
Jeśli naleje się do samego stycznika (od góry), to stycznik może przestać działać (do wysuszenia).
Napchanie sylikonu może uniemozliwić działanie stycznika. Ale po bokach mała ilość i o-ring pod PCB załatwi sprawę.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
rider

Nie ukrywam że chciałbym ją całkowicie zanurzać do 0,5m. W orginale jakiej wielkości i grubości king ma oringi? Wszędzie chcę pozmieniać bo szkoda zalać sprzęt ;) w sumie zamontowałem pomiędzy korpus a głowicę 45 x 2 ale to jeszcze nie to i idzie 45 x 2,5 mam nadzieję że skręci się to jakoś, był wsadzony 1,5 mm i to była porażka :-|
Awatar użytkownika
Dariusz70

Post autor: Dariusz70 »

O-ring ma wymiary: 12mm/10mm (1mm średnica).
Nie jest to dobry pomysł 0,5m pod wodę.
Trzeba by solidnie uszczelnić sam stycznik.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
rider

Dzięki dariusz za pomoc, pokombinuje z silikonem, narazie nie potestuje bo graty jeszcze w locie, latare często używam do oglądania raków w moim stawie a zanużenie mniej oślepia i lepiej chłodzi :wink:
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Kiepsko widzę to uszczelnienie silikonem. Pod wodę prędzej bym nakleił na cały włącznik jakąś taśmę klejącą (np. przezroczystą grubą naprawczą), bo zdaje się, że wokół włącznika jest płaska powierzchnia (przynajmniej w jakimś klonie. Pozostają niestety kwestie szczelności uszczelki przy szybce...

Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
rider

wczoraj napaćkałem dzisiaj małe testy, więc włącznik jest twardy ale ugina się i wraca, zobaczymy jak to będzie po poskładaniu, skok włącznika bardzo mały, mogłem ciut więcej podpiłować spód włącznika, chociaż w takiej konfiguracji silikon mniej narażony na większe ruchy

Obrazek

oczywiście w korpus na silikon wkręce a przy szybce mam nadzieję dobrać odpowiedni oring
ODPOWIEDZ