Witam,
chciałbym zainstalować w moim VW T4 halogeny LED H3 na 12V,
obudowy mam muszę kupić ledy. Chcę żeby była to najnowsza technologia, nie jestem na bieżąco więc pytam się Was czyli specjalistów.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Halogeny na H3 12v
Re: Halogeny na H3 12v
Witam
Jeśli chodzi Tobie o zastąpienie, żarówki H3 przez zamiennik LED, to kiepski pomysł, wystarczy trochę poczytać na forum.
Jedynym rozsądnym wyjściem, jest użycie lamp zaprojektowanych do pracy z LED, lub zaprojektowanie i wykonanie takowych.
Niestety, żadne z powyższych nie ma homologacji, więc w razie "W" jak trafisz na bystrego oponenta, będziesz sprawcą wypadku...
Pozdrawiam
Takie coś nie istnieje, albo jest to żarówka halogenowa, albo LED.6844 pisze:halogeny LED H3 na 12V,
Jeśli chodzi Tobie o zastąpienie, żarówki H3 przez zamiennik LED, to kiepski pomysł, wystarczy trochę poczytać na forum.
Jedynym rozsądnym wyjściem, jest użycie lamp zaprojektowanych do pracy z LED, lub zaprojektowanie i wykonanie takowych.
Niestety, żadne z powyższych nie ma homologacji, więc w razie "W" jak trafisz na bystrego oponenta, będziesz sprawcą wypadku...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Jeśli chodzi o poprawę widoczności to tylko zestaw HID da wymierny efekt ale wtedy licz się z konsekwencjami z braku homologacji na takie połączenie. Niestety ale fabrycznie homologacja jest tylko na żarówkę z włóknem a te nawet najlepsze nie poprawią widoczności względem "seryjnych", no chyba, że masz obecnie jakieś chińskie żarówki ze złą geometrią i mocy rzeczywistej dużo niższej niż znamionowa.
Osobiście posiadam chińskiego HID-a w przeciwmgielnych - bajka. ALE - tylko do soczewki, w zwykłych lustrach całość nie miałą racji bytu i zachowywała się jak światła długie.
Zakup żarówki H3 w technologii LED jak pisali poprzednicy to nieporozumienie - takie coś generuje coś koło 80 - 100 lumenów, gdzie dobre żarówki koło 1500 lub koło 900 (model H8 itp).
Zakup żarówki H3 w technologii LED jak pisali poprzednicy to nieporozumienie - takie coś generuje coś koło 80 - 100 lumenów, gdzie dobre żarówki koło 1500 lub koło 900 (model H8 itp).
ILPT