![:)](./images/smilies/usmiech.gif)
Ja sam lubię świetlówki, ale korzystam tylko z kompaktów nie zintegrowanych i T5 39W (te mają bardzo wysoką skuteczność świetlną). Zwykłe T8 i kompakty to przeżytek imho.
LEDy mają dwa rynki:fxxx pisze:Sprecyzuj: LED'owych rozwiązań dostępnych w sklepach, i to tanich rozwiązań. Ja np załapałem się na kilka listew flos squad, jest to produkt tak wysokiej jakości i tak przemyślany, że nic z nim się nie stanie przez 20 lat użytkowania. Tylko znów cena. Jak to mówią szkłem d*** nie podetrze. Nam pozostaje modowanie. Ja właśnie złożyłem żarówkę z durisem S8, świeci zacnieidę składać drugą sztukę.
Ja sam lubię świetlówki, ale korzystam tylko z kompaktów nie zintegrowanych i T5 39W (te mają bardzo wysoką skuteczność świetlną). Zwykłe T8 i kompakty to przeżytek imho.
I tu aż się prosi o ledy...Marooned pisze:
Chciałem jednak zmniejszyć pobór prądu więc od paru dni czytam i szukam co na trzonek E14 tu wstawić i widzę, że LEDy to tak nie za bardzo. Zakładam gotowce dostępne w sklepach - nie samoróbki...
...Światło jest zapalane bardzo często na krótki czas (poniżej minuty) i czasem raz na długo, przy większym pichceniu.
Nie lepiej i prościej kupić ledową i wymienić diody ? np na NichięMarooned pisze:Poczytałem o Waszych zmianach zapłonu na ciepło...
W tą powinny się trzy nichie zmieścić.(ale pewności nie mam...)Marooned pisze:Wracając do meritum. Co byście polecili na E14 biorąc pod uwagę powyższe informacje?